De campervan tour!

Perth Travel Blog

 › entry 14 of 58 › view all entries
Our campervan. Those marks is not ours, just fakinĀ“ it! :)

Dag allemaal,

Omdat we voor de rest van onze reis in Australie in een campervan zullen reizen zal ik voortaan mijn verslag aan de reisdagen koppelen. Ik loop nogsteeds achter (op de weblog) maar dit is alvast een begin...


(1) Van Darwin naar Broome


20-09-2006
Woensdag ochtend rond 9:30 uur hebben de campervan opgehaald bij 'Travellers Auto Barn' in Darwin. Daar vanuit gingen we direct door naar Woolworth's (grote supermarkt)om voedsel en water in te slaan voor de komende 3 dagen gezien we dan op een route zouden zitten waar er niets anders dan bosjes/ woestijn te zien zal zijn. Na 3 uur alle rijen van de supermarkt doorheen te hebben gelopen en alles verzameld wat we nodig hadden, hadden we de campervan ingeladen en begonnen we aan onze tour richting Broome (West Australie).
On the Highway
We reden op ons gemak via de 'Stuward Hiway' richting Victoria Hiway en na ongeveer 300 km begon een oranje lampje te branden in het dashboard kastje... "oh, oh! Wat zal dat nou weer zijn?": vroegen we ons af, (het was zo'n rare/vage teken). Wouter dacht w.s. de radiator maar aangezien de verhuurder uitdrukkelijk had gevraagd te bellen met hem of de service nummer als er wat mis was (ook als er een lampje gaat branden) dus besloten we maar te bellen.

Ik heb een Australisch mobieltje, maar zelfs met de duurste provider (Telstra) heb je niet overal ontvangst (maar wel op de meeste plekken, dus het beste) maar ja, hier toevallig geen ontvangst... Balen!

We zagen in de verte een gebouw dus reden we alsnog er naar toe om te kijken of we daar een telefooncel konden vinden of iets dergelijks.
Hugging a giant boab tree somewhere along the Victoria Highway

Via een gratis servicenr konden we iemand bereiken van de 24 uurs dienst, maar helaas... het was alleen een telefoniste die de boodschappen aannam en kon ons niet verder helpen dan alleen ons telefoonnummer noteren dat zij ons terug bellen, (op dat moment zag ik dat ik wel ontvangst op mijn mobiel als ik dichtbij de telefooncel stond) dus heb ik mijn nummer maar doorgegeven zodat de monteur ons terug kon bellen. Tja we hebben een half uur gewacht... en het begon donker te worden, dus hebben we maar Mick (de verhuurder) gebeld. Na uitleg van de situatie vertelde hij dat het niets ernstig was maar we moeten waarschijnlijk een beetje water bij moeten schenken in het reservoir, omdat het leeg was. (Dat waren ze w.s. vergeten bij te vullen bij het afleveren van de campervan.) We hebben hiervoor onze drinkwater voor gebruik.
Wild camping along the Victoria highway
Tja zonde! Maar we eilden ook verder dus dan maar duur water voor gebruikt Sad.

Daarna konden we probleemloos verder rijden . Gezien het al erg donker was en we nog een camping moesten opzoeken. Reden we nog 12 km door naar het stadje Katherine. Rond 20:30 uur kwamen we aan bij "Red gum" camping. Dat was de eerste camping die we tegen kwamen, dus hebben we daar maar de nacht doorgebracht.


21-09-2006
's ochtends hebben we eerst de campervan ingericht naar ons eigen gemak en alles een eigen plaatstje gegeven. Rond 11:00 uur vertrokken we verder via de 'Victoria Hiway'. Onderweg een paar keer gestopt om de benen te strekken en om te lunchen. Deze nacht hebben we doorgebracht in de bush ergens langs de victoria Hiway op een 24 uurs rustpunt, vlakbij de Gregory NP.
Some cows on the way...
Aan het begin van de avond weer ons maaltijd gekookt en bij kaarslicht onder een boom van genoten. Helaas hadden we hier wel last van heel veel vliegen. Het was wel een mooie plek om de ondergaande zon te zien. De lucht hier neemt geweldige mooie kleuren aan als de zon onder gaat. Het is op elk plek in Australie weer anders lijkt het wel. Erg mooi!
Er worden zelfs sunset tours gehouden overal. Kan je nagaan! Smile.


22-09-2006
's ochtends doorgereden naar de een paar km's verderop gelegen 'Northern Territory- West Australie' grens. We waren van plan op deze dag de grens over te gaan maar er bleek een quarantaine checkpoint te zijn bij de grens, veel dingen die we bij ons hadden zoals groenten, fruit en honing zouden we achter moeten laten i.
A thorny devil we saw on the way to Keep river NP
v.m. bepaalde bacterie die in de Northern Territory voorkomt (die willen ze niet hebben/krijgen in west australie), dus staan er van die mega containers op de grens en ALLES, nieuw, ongeopend of niet... zagen we in de containers verdwijnen. Toen we aan de beurt waren hebben we gezegd toch maar 1 dagje in NOrther Territorry te willen blijven gezien we het zonde vinden onze boodschappen ongebruikt in de vuilnis te pleuren. Een oudere man die daar werkt, kwam even kijken wat we bij ons hadden , toen vertelde hij ons hoe we het beste de spullen kunnen verwerken zodat we ze alsnog mee kunnen nemen. Dus: groenten schillen en in stukjes snijden (gebruiksklaar maken). Fruit: schil eraf en in stukjes snijden (soort fruitsalade van maken). En de honing was een "BIG NO, NO" zei hij dus dat moesten we echt gesealed en al weg doen.
At Keep River NP. Under a mosquito net to keep the flies away.
W e ahebben de advies van de duane abtenaar ingewonnen en weer rechts omkeer naar Northern Territory gegaan. We gingen naar een camping vlakbij de grens in het 'Keep River' NP.

Daar aangekomen begonnen we de fruit en groenten te schillen, zolang we nog daglicht hadden. Het was een hele dag taak! Sinaasappels, mango's, appels, kommerkommers, tomaten en de krop sla moesten in stukjes. Wortels, top en bodem eraf. Uien pellen...
Ons koelkastje was overvol en kon alleen nog met een pinnetje dichtgehouden worden anders viel het weer open, haha.

We waren de enigen in het park de hele dag. Tegen de avond kwam er nog een van met een zwitzer en een Nederlands meisje. gezien we een veel te groet BBQ-pakket had die ook nodig op moest voor we de grens over gingen hadden we de andkere 2 uitgenodigd met ons te dineren. Kwam hen goed uit want zij hadden geen vlees en dat vonden ze toch wel lekker. Ik had wat lamslapjes met verse limoen-thijm bladeren en honing klaargemaakt voor op de BBQ en uit het pakket hadden we wat worstjes en biefstuk. Ook nog wat champigions. Zij hadden wat salade gamaakt en hadden maiskolfjes op de vuur gezet. Hmmm... was heerlijk met daarbij een glaasje rode wijn bij (citronella) kaarslicht en krekelsmuziek onder de sterrenhemel. Voor de rest was het pikdonker om ons heen. Daar zaten we dan in het midden van niets van ons maaltijd te genieten terwijl we nog met elkaar kennis maakten... Af en toe vloog er een onbekende beest op 1 van ons om de spanning er in te houden, waarop iedere keer een gegil volgde...

Het was heel gezellig en uiteindelijk hadden we rond 22:00 uur afscheid genomen aangezien de anderen vroeg op moesten de volgende dag.

Terug naar ons campervan om af te wassen, kwamen we erachter dat we niet veel meer water in ons reservoir hadden om af te kunnen wassen. We hebben al 2 dagen in de bush gecampeerd en helaas is 25 liter water zo op als je er niet zuinig genoeg mee omgaat... shit! Weer drinkwater gebruiken om af te wassen! Voortaan maar zuiniger mee omgaan...hebben we afgesproken.

Het is zo makkelijk als je thuis je kraan open kan draaien en er komt er altijd water uit stromen... nou weten we hoe dat voelt...Luxe!

Dat was het weer voor nu.

Tot Gauw!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Our campervan. 
Those marks is no…
Our campervan. Those marks is n…
On the Highway
On the Highway
Hugging a giant boab tree somewher…
Hugging a giant boab tree somewhe…
Wild camping along the Victoria hi…
Wild camping along the Victoria h…
Some cows on the way...
Some cows on the way...
A thorny devil we saw on the way t…
A thorny devil we saw on the way …
At Keep River NP.
Under a mosquit…
At Keep River NP. Under a mosqui…
Perth
photo by: cimtech