Ik ben goed aangekomen!

tsim sha tsui Travel Blog

 › entry 2 of 38 › view all entries
 
Hoi allemaal,

Hier een kort berichtje vanuit Hong Kong.

Ik heb een goede/rustige vlucht gehad en ben veilig aangekomen.

Zelfs met (sq)easyjet geen problemen gehad Wink, behalve dat ik moest bijbetalen voor mijn extra 3 kilo bagage.

Ik was ruim op tijd aangekomen op London Gatwick en kon direkt weer inchecken voor mijn volgende vlucht met Oasis en daarna even rustig wat drinken. In de tussentijd kwam ik een Pool tegen waar ik ongeveer een uur mee heb zitten kleppen. Hij heeft terplekke zijn inline skates weggegooid, 2 truien en 2 jassen over elkaar heen aangetrokken en een paar boeken in zijn jaszak moeten (ver)stoppen omdat hij overgewicht had, haha.

Ik maakte me ook wel ontzettend zorgen, want er stond niets op mijn reispapieren over handbagage maar daar aangekomen werd er steeds omgeroepen dat je maar 1 tas als handbagage mag meenemen. Wat voor tas je dan ook bij je had, 1 tas werd gezien als "1 tas". Of het nou een plastic tas, een cameratas, laptoptas of een rugzak was. Ik had dus slim 1 (groot) rugzak met ik geloof wel 15 kg aan boeken en mijn laptop erin. en dan moest je door zo'n groot poort heen waar ze dus ook gelijk op vloeistoffen controleren en je handbagage door zo'n rek heen moet doen om te kijken of de afmetingen klopt... Ja daaaag!
Ik liep zo recht als ik kon met mijn loodzware rugzak op, glimlachte vriendelijk en liet mijn boardingkaart en paspoort zien. Een van de jongens die mij checkte keek mijn boardingpass en zag dat ik verder geen tasjes in mijn handen had en riep: "Oh, You're alright!" en riep even na dat ik mijn heuptasje dan wel in mijn rugzak bij moet stoppen... Smile Pfff... Ik ben er doorheen dacht ik zo! Voor de rest ook geen problemen mee gehad gelukkig, want ik was niet van plan mijn boeken achter te laten. Die heb ik nodig om les te geven Smile

Ik heb een geweldige vlucht gehad met Oasis. (nieuwe en goedkoopste Hong Kong luchtvaart maatschappij). Ik had als een van de weinigen 3 stoelen voor mij alleen, dus kon ik lekker als een prinses op een erwt met 3 kussens en dekens overdwars liggen, benen op de stoelen...of ieder keer van stoel wisselen, 3 mini tv-schermen op 3 diverse kanalen (haha). O ja, en het personeel is echt super aardig!

Vanmiddag rond 3 uur was ik hier in Hong Kong aangekomen en ik was meteen gelukkig. Stapte uit het vliegtuig en was 23 graden!
Vanaf de luchthaven heb ik de (cityflyer) bus genomen naar mijn Guesthouse in Tsim Sha Tsui. Ik logeer weer bij Meneer Lee, waar ik een jaar geleden had gelogeerd onderweg naar Australie. Ik zit nu in zijn andere guesthouse aan de overkant van de straat. Op zich best gaaf, want de kamer is nog kleiner als dat we toen hadden met een douche/toiletruimte van 1,5x1 meter, met een miniscuul roze douchekopje boven de toilet Very Happy. Ik heb hier kabel internetverbinding op de kamer, televisie, airco, gratis telefoon alles wat je nodig hebt zeg maar...
Ik kan ik zo aansluiten met mijn laptop, alleen jammer dat ik steeds de kabel moet blijven vasthouden (al heb ik 'm met tape aan mijn laptop geplakt) anders verlies m'n internetverbinding Smile.

Ik heb vandaag lekker rustig aangedaan. Had een dinerafspraak met een "travbuddy" meisje uit San Francisco, maar die was ziek, dus ben ik in m'n eentje een lokaal restaurantje naar binnen gelopen waar ik als enige buitenlander zat tussen alle Chinezen/ HongKong-nezen (die had ik ook nog onthouden van vorig jaar), daarna ergens naar binnen geweest voor een uur massage en kwam pas 3 uur later er weer uit! Ohhh dat was zooo lekker! Ik was zo gestresst en vermoeid van mijn laatste loodjes in Nederland om alles op tijd af te krijgen dus een massage deed me goed. Dat kleine vrouwtje had zoveel kracht in haar vingers...ik viel steeds in slaap werd wakker...en dan stelde ze weer voor een andere behandeling te doen...ik gaf me weer verkocht! Zij blij... uiteindelijk ging ik daar om 23:50 weg. Had ze alles al gedaan... en stelde toch nog ff voor een oor-kaarsbehandeling te doen...maar k vondt het zo el welletjes en de eigenaar maar glimlachen Very Happy Kom morgen terug, krijg je discount! Hahaha

Ik ben in ieder geval weer goed uitgerust en voel me heerlijk. Grote verleiding is dan toch wel de Thai-massage hier om de hoek uit te gaan proberen voor ik hier weg ga. Wink.
Dat is het goede van Tsim Sha Tsui, op minstens iedere 50 meter heb je een masseur en het is zooo goedkoop vergeleken met NL! Very Happy

Maar goed, een korte verhaal werd een lang verhaal... Het is inmiddels )02:35 hier en 19:35 bij jullie. Ik ga lekker slapen... Moet morgen vroeg op om mijn visum te regelen voor het vaste land (China).

Tot over een paar daagjes ofzo.

Dikke kus!
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
tsim sha tsui
photo by: hayley_phoon