AsiaChinaXiaolan

Dag 9 en 10 in Xiaolan

Xiaolan Travel Blog

 › entry 11 of 38 › view all entries
Ana en ik in het park vlakbij werk

1-12-2007

Het was vandaag betaaldag, dus zou ik met Ana haar salaris ophalen bij “Bond” om vervolgens te gaan shoppen. Ze zou me wat goedkope winkeltjes laten zien waar ze leuke dingen in wat grotere maten hebben, maar aangezien ze al laat was en ik geen zin had om me te haasten zei ik ga jij maar vast vooruit… (de meid van Bond die het geld komt brengen is er tot 15:00 uur en het was al 14:50. Als je er niet bent, neemt ze het geld weer mee terug naar Zhongshan en moet je het zelf ophalen of weer 2 weken wachten. ) Ik heb het adres wel op de tas die ik van John heb gehad dacht ik zo… en nam de tas met me mee om het adres (in het chinees) aan de taxichauffeurs te laten zien. Ik liep naar de hoofdstraat, had mazzel dat ik een motortaxi met een karretje achter had kunnen aanhouden, wees hem het “adres” op de tas, hij keek me aan en schudde nee.

Een chinese vrouw die ons aansprak en haar dochtertje dwong "hallo" te zeggen :-) en een foto van/voor ons maakte
Mompelde wat in het chinees…dat het niets is en reed vervolgens weg.

Ik dacht ik steek over en probeer een andere… ik stond tussen wel 50 van die motortaxi’s, maar geen enkele met zo’n karretje achter… (ik durf niet op de motor!). Ik stond er geen seconde en ze kwamen allemaal op me af: “ Hallo! ik, nee ik, nee ik was eerst“… dit schoot niet op, dus liep ik een stukje verder om de mall en vroeg daar eentje, die keek op de tas en schudde nee. Ik dacht hmmm dit is niet goed. Toen dacht ik wacht! Ik heb dat foto nog met de straatnaam vlakbij Bond erop. Als ze me daarheen kan brengen, dan ben ik er al bijna, desnoods loop ik wel verder de straat in. Maar die foto had ik ook niet meer. Ik stond even na te denken en kwam op het briljant idee om een van de motortaxi’s de school te laten bellen (telefoonnummer stond op de tas) hij vroeg het adres en vroeg 10 yuan om me er heen te brengen, terwijl het normaal 3 yuan is, dus ik bedankte en vroeg wel of hij het adres aan een van die anderen wil doorgeven, toen had ik een andere die wel wilde, dus bood ik hem maar 5 yuan aan, want ik was al erg laat.
nogsteeds in het park
Hij had geen karretje achter, dus moest ik toch achter op de motor. Ik was in het begin erg bang maar het viel wel mee, hij reed niet zo roekeloos zoals de meeste doen en had me netjes bij de school afgezet. Ana kwam net naar buiten lopen en maakte zich al zorgen dat ik verdwaald was of zo.

We gingen gelijk bij een winkeltje om de hoek binnen, die eruitzag alsof er een bom ontploft was in die winkel. Overal kleding en van alles op een hoop gegooid. Ik moest er wel van lachen en ze zei… je moet in deze winkel veel geduld hebben, ze hebben best leuke dingen, maar je moet zoeken. Ze hadden net nieuwe laarzen binnen. Mooie leren laarzen voor 16 yuan! (1, 44 euro, haha) Jammer, ze hadden mijn maat niet L . Ana had gelijk wel 2 paar gekocht.
mooie bloemenpauw
Vandaar uit gingen we eerst een park in lopen (vlakbij de school waar ik binnenkort les moet geven) daarna winkel in winkel uit. Tot we uitgeteld en pijn in ons voeten hadden van het lopen. Onderweg naar huis kwamen we Syd en Greg tegen (collega´s), Greg had net een nieuwe DVD speler gekocht en het was een Philips, dus moest ik het even op de foto zetten J . Hierna liepen we naar de mall om gebakken noodles te halen bij de supermarkt. (daar bakken ze terplekke noodles naar keuze voor je met groenten, kruiden en ei.) Heel simpel en het smaakt geweldig. Je krijgt nog een groot zak ook in een bak, waar je 2 dagen van kan eten voor 4, 90 yuan. (0,44 eurocent). Ik heb daar wat varkenspootjes en kippenvoetjes bij genomen om te proeven, maar geen van beidden bevielen.
later op de avond in hetzlefde park
De noodles was wel geweldig. Ze hebben ook kant en klare pakketjes met slangenvlees en kruiden en ondefinieerbaar vlees of verse kikkers, maar dat durf ik allemaal niet aan J .


We kwamen thuis, hebben gegeten, even uitgerust en toen opgetut, want we gingen naar de disco.
Ana had van Tim (een Britse collega) gehoord dat de disco achter ons huis leuker was dan de ander in het Da Fu Yuen mall, dus gingen we daarheen. Daar aangekomen was er niet veel bijzonders aan. Keiharde chinese house/trance muziek, een kleine dansvloer waar je niet op wil want die was stampvol. We probeerden iets zo makkelijk als coca-cola te bestellen, maar dat begrepen ze niet, dus hadden we hun kippenvoetjes en frietjes opgegeten en zijn toen ervandoor gegaan.

Greg (collega) met z'n nieuwe philips DVD speler.
(Je krijgt gratis pikante kippenvoetjes en frietjes met ketchup in de disco als snack) We zijn toen toch maar bij de Da Fu Yuen Disco gaan kijken, maar we hadden geen idee hoe we daar kwamen en dachten we halen gewoon de lift en we gaan op alle etages drukken om te kijken, maar toen vroegen we het aan een motor taxi die daar buiten stond en die zei: op de “san” (3e) etage. Wij stapten uit de lift en er stonden 2 dames in bijna bruidsjurken die ons verwelkomde. Ana dacht dat we verkeerd waren maar het viel mij op dat de meiden bij de ingang van dat andere disco ook zo mooi gekleed waren. We zeiden “disco” en werden begeleid door lange chique gangen langs zijgangen met V.I.P.-rooms naar de uiteindelijke disco… Het was veel mooier /luxer als de vorige, maar niet zo druk gelukkig.
Een super blije Ana met haar 16 yuan (1,44 euro) leren laarzen en nieuwe sjaal
Natuurlijk werden we weer aangestaard. Ook hier wilden we wat bestellen, maar ze begrepen ons niet. We zijden coca-cola, schreef het op maar ook dat hielp niet, ze gingen 3 verschillende obers halen, de drankenkaart (in het chinees) erbij halen. Wij riepen steeds “ pudang!“ (dat we geen chinees begrijpen, dus kaart brengen heeft geen zin) We wilden coca-cola, dus uiteindelijk wees ik iemands budweiser bier aan en zei doe maar deze dan. Maar toen bood onze buurman (een willekeurige chinese man) ons 2 blikjes budweiser aan (schijnt hier normaal te zijn) en de ober kwam met twee glazen aanrennen. Even later bood dezelfde man ons een schaal kwartel eieren aan (als snack). Hij zette het gewoon neer bij ons op tafel. Ana en ik keken elkaar vol verbazing aan kon onze lach niet meer inhouden.
Tim (Eng.), Tasha (OZ), Ik, Ana in een disco achter ons huis. (collega's via 'Bond')
Kwartel eieren in een disco!

We zagen dat de mannen nog meer bier voor ons hadden besteld, dus we hadden zoiets van gauw weg wezen hier!

We liepen weer door de gangen naar de lift en er kwam net op dat moment een paar dronken chinese mannen met 1 dronken chinese vrouw uit de V.I.P.-gangen en stapten gauw de lift in met ons en een andere chinese vrouw (die er niet bij hoorde). 1 van de mannen omhelsde per ongeluk de verkeerde chinese vrouw, en de vrouw begon te schelden, dus wij lachen. Op een andere etage stapte een chinese jongeman in die mij vanaf het moment dat hij instapte “gehypnotiseerd” bleef aankijken. Toen zei hij heel stotterend net voor ik uitstapte: “you beauty, beauty, beautyful!”. ik merkte dat we er al op de BG waren, want de liftdeur ging open en weer dicht, maar niemand verroerde zich, dus wij ineens gillen, hou de deur! We moeten eruit.

Kippenvoetje :-)
. Alle chinezen tegelijk: “bye bye!”
Lachen joh, die gasten!

We waren rond half twee thuis en ik was net onderweg naar bed, terwijl Ana nog even met haar moeder aan het chatten was en die vertelde dat ze allemaal lekkers voor me had verzameld, o.a.: dulce de leche, cocada’s, boccadillo’s de Guayaba’s etc. (allemaal lekkers uit mijn jeugd) Ik riep gelijk “Ayyy, que bueno! Dile que me haces muy feliz! “ :-D.
Haar moeder komt over 4 daagjes en die zal hier 3 nachtjes slapen dus in ruil daarvoor, brengt ze lekkers voor me uit Mexico! ;-)

2-12-2007

Vandaag weer mee geweest naar school bij “Bond”. We gingen weer lopend, alleen Ana en ik, want Chris is ziek (oogontsteking) en onderweg werd ik helemaal gek van de mensen die steeds aandacht wil. Wel vriendelijk allemaal hoor, maar als je iedereen die je op straat tegen komt “hallo” moet zeggen omdat je een andere uiterlijk hebt, dan ga je ze op een gegeven moment wel negeren.

Na school ben ik een beetje in de buurt de winkels wezen verkennen en mijn Chinese taal beoefenen J . Ik ging naar de mall omdat het te vroeg was om naar huis te gaan en te laat om wat anders te doen. Ik heb de supermarkt daar op mijn gemak doorgelopen en heb heel wat buitenlandse dingetjes ontdekt. Ze hebben een internationale rij, waar ik wel eerder was geweest om mijn olijven te halen, maar door de haast iedere keer had ik niet ontdekt dat ze meer interessante buitenlandse producten hadden. Zo had ik vandaag de Remia sla dressing ontdekt, maar die stond onder de Finse producten. (ik dacht dat “Remia” Nederlands was) . En verder wat Duitse muesli gevonden (daar zocht ik al een tijdje naar)… Spaanse olijven, Maleisische currysaus en kokosmelk, en wat aloë vera drank uit Korea, Amerikaanse microwave popcorn, maar geen Nederlandse producten gevonden. Verder wat fruit opgehaald en een stuk kant en klare vlees, want ik had geen zin om te koken. Ik had de keus tussen 2 geroosterde kippenpootjes voor 9 yuan of een hele geroosterd kuikentje voor 10 yuan (0,90 eurocent), nou toen was de keuze snel gemaakt natuurlijk;-)

Ik ben daarna naar huis gelopen, heb wat gegeten en heb Tina (de coördinator van “Bond”’ gebeld, want mijn contract is per 1 december ingegaan, maar ik heb nog steeds geen informatie en of adressen van de scholen waar ik les moet geven. Ik weet wel van de directeur dat ik een week later begin met les geven, maar voor de rest moet ik echt achter hun kont aanzitten voor informatie. ’t Is hier echt een beetje van manjana manjana en daar kan ik niet zo goed tegen. Dus ik zei: “zo kan ik niet professioneel zijn! Ik moet weten aan wie ik les gaat geven, ik moet me kunnen voorbereiden! En ik verwacht dat jullie mij minstens aan de scholen voorstellen en ik wil de adressen in zowel Chinees als in Pinyin (Engels), want anders kan ik er niet komen. Toen zei ze: sorry… ik was een beetje druk. Bla bla bla. Maar ze gaat morgen in ieder geval de school bellen om wat af te spreken en belt mij daarna, om een afspraak te plannen. De meeste docenten die hier zitten doen maar wat en zijn geen eens gemotiveerd. Die hebben allemaal een eigen reden om hier te zijn en hebben zoiets van: “als ik maar aan het einde van de dag aan mijn pc kan zitten” of “als ik maar aan de einde van de 2 weken maar mijn geld krijg“… dan ben ik tevreden. Nou, dat is niet mijn instelling en ik doe het graag goed en anders niet.

Maar we zullen zien wat ik de komende week aan informatie krijg.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Ana en ik in het park vlakbij werk
Ana en ik in het park vlakbij werk
Een chinese vrouw die ons aansprak…
Een chinese vrouw die ons aanspra…
nogsteeds in het park
nogsteeds in het park
mooie bloemenpauw
mooie bloemenpauw
later op de avond in hetzlefde park
later op de avond in hetzlefde park
Greg (collega) met zn nieuwe phil…
Greg (collega) met z'n nieuwe phi…
Een super blije Ana met haar 16 yu…
Een super blije Ana met haar 16 y…
Tim (Eng.), Tasha (OZ), Ik, Ana in…
Tim (Eng.), Tasha (OZ), Ik, Ana i…
Kippenvoetje :-)
Kippenvoetje :-)
Xiaolan
photo by: queennie