AsiaChinaXiaolan

Dag 50, 51 en 52 in Xiaolan

Xiaolan Travel Blog

 › entry 37 of 38 › view all entries
In 0760 Ze deelden balonnen uit halverwege de avond.

Dag 50 in Xiaolan
11-01-08

Vanmorgen mijn huis verder schoongemaakt.
‘s Middags een samenkomst gehad met Syd, Seven en Felicia bij de Mac.
(Felicia was dus weer terug uit Hong Kong en had een visa voor 30 dagen gekregen. Ze moest er wel zo’n 1200,- HK dollars voor neertellen en moet dus over 29 dagen weer het zelfde procedure ondergaan.
Nadat ze 3 keer een maandvisa heb aangevraagd en betaald, mocht ze een 6 maanden visa aanvragen, blijkt nu.
Nu heb ze dus wel een mail naar John (de directie van Bond) gestuurd om hulp, want al haar salaris gaat op aan een poging in China te blijven…da’s niet echt de bedoeling L )

‘s Avonds de feestbeest uitgehangen bij een nieuw geopende disco in de buurt genaamd 0760.

In 0760 met mijn 'fan'
Er was zo’n gek chinees meisje die wel 6 keer mijn had kwam schudden en me vertellen hoe mooi ik ben. Allerlei lelijke chinese mannen kwamen me uitdagen met ze te ‘Yamzai-en’. (Proosten en in één keer je glas leegdrinken.) Anderen stonden gewoon ongegeneerd te staren :S. Er was er een leukerd bij, maar helaas…hij was met 3 vrouwen! L
Seven maakte een foto van mij en dat meisje sprong weer uit het niets tevoorschijn, omhelsde me om samen met me op de foto te gaan. Op een gegeven moment, kwam ze terug, ging voor me dansen en schudde alles wat ze schudden kon. Ik lachte me rot en wees haar ‘thumbs up‘. Ze dacht dat ze helemaal geweldig was. ;-)

Seven en ik stonden op het punt naar huis te gaan, toen we Tasha, Tim en hun vrienden tegen kwamen, ze nodigden ons uit met hen te drinken, dus we zeiden vooruit… eentje dan! Maar voor we het wisten, stond er een hele groep die met ons wilde ‘Yamzai-en‘.

In 0760 met een andere 'fan'
dus daar stonden we dan na een uur nog steeds te zuipen. J . Seven is niet zo’n drinker en had al teveel op, maar dronk lekker door en ik was aangeschoten dus heb ik haar maar mee de deur uit gesleurd. Arm aan arm walsten we samen de deur uit en pakten een motor taxi naar huis.Dag 51 in Xiaolan
12-01-08

Overdag een luie dag gehouden thuis, wat gelezen etc.
Savonds Syd, Felicia en haar nieuwe huisgenote (Jackie) uitgenodigd te gaan eten bij een goedkope eettent.
Onderweg naar Felicia kwam ik een riksja chauffeur tegen die me probeerde te versieren dus kwam ik op een geniale idee om hem op ons te laten wachten. Ik heb de anderen gehaald en ze stonden verbaasd te kijken dat ik hem heb kunnen laten wachten. Hoe kreeg je het voor elkaar dat ie je überhaupt begreep? Vroegen ze.

Dansoptreden Oost Europese meisjes in 0760
Tja daar heb ik mijn methodes voor zei ik toen. Na de prijs onderhandeld te hebben namen we plaats in het knusse karretje achterop de motor. Ik had ‘m gevraagd ons naar de xin shi lu (straat) te brengen. En we liepen een stukje verderop naar het restaurant. Onderweg liepen we langs winkels waar ik regelmatig komt, dus bijna iedereen kent mij in die straat en zwaaide of groette vriendelijk. Jackie was onder de indruk en zei: wow, you have a lot fans around here! Waarop Felicia antwoordde dat ik altijd alle mannelijk en vrouwelijk aandacht krijg als we samen zijn.. Ze zei: ‘I feel like chopped liver walking next to her. They don’t even look at me!‘ (Haha)

Bij de 9 yuan winkel tikte één van de meisjes me aan en wees dat ze een nieuwe voorraad (collectie in duurdere winkels ;-) ) binnen hebben.
Chinees Zanger in 0760
Dus riep ik: mingtian, mingtian! (Morgen, morgen)

We waren er bijna dus heb ik ze maar vast gewaarschuwd dat de kaart in het chinees is, ze hebben geen plaatjes en ik weet alleen 3 menu’s op de kaart. Dus als ze wat anders willen moeten ze een gok wagen om iets anders te bestellen, maar iedereen ging voor de Yangzhou chow fan van 6 yuan (0,54 eurocent). De prijs klonk ze beter in de oren omdat het goedkoper was J . Ik bestelde dus in het chinees (want de mensen daar spreken of begrijpen geen woordje engels) en ze stonden allemaal met open mond naar me te kijken.. Syd riep meteen: “Wow, Adelina I’m impressed!” Dus ik zei: ‘oh, I can’t speak chinese, I’m just pretending’ :-D. Ze vonden mijn uitspraak in ieder geval geweldig. (maar dat komt omdat zei geen woord chinees kunnen) .
Seven


Daarna naar de Mac voor toetje (koffie en sundae ijs met chocolade saus).
We kwamen lopend onderweg naar huis wel 3 keer dezelfde riksja chauffeur tegen die iedere keer “Ey!, halloooo!”naar ons riep en zwaaide. Syd zei: ‘he´s stalking you now!‘ Hahaha

Vanavond om 23:30 kreeg ik een e-mail van Felicia, getiteld: Mijn huisgenote
Ze schreef: “oh shit! My roommate thinks the room is not so bad!!!!!”

Ik moest er erg om lachen, daar vreesde ze al voor… en ik vond het al heel verbazingwekkend dat ze zo laat nog wakker was, want normaal slaapt ze al rond 19:00 uur en nu was nog steeds wakker om 23:30!Dag 52 in Xiaolan
13-01-08

Vandaag was het examendag bij Bond, dus hebben alle kinderen een soort van test moeten doorgaan. Mijn kinderen zijn nog te klein om een schriftelijke test te doen, dus heb ik ze individueel een liedje laten zingen en wat simpele opdrachten op papier gegeven. Vandaag was Mandy (mijn enige meisje in de klas) erg vervelend (typisch vrouwelijk!) :-S dus heb ik haar regelmatig het klas uitgegooid en op het eind maar tot einde les buiten gelaten, want ik was haar echt zat. Lucas, (normaal gesproken de meest vervelende van de klas) gedroeg zich heel netjes sinds die klap op zijn mond vorig week. Hij was zo voorbeeldig vandaag en deed heel netjes zijn best met alles, dus slaagde hij met 99 punten. De hoogste score van de klas. En Tom met 79 de laagste van de klas. Maar ze zijn allemaal geslaagd voor hun ‘test‘.

Felicia wachtte op mij om samen naar huis te lopen via dat 9 yuan winkel en Jackie (haar huisgenote) wachtte maar ook, want ze weet de weg nog niet naar huis. We hebben onderweg een noodle- dumping schotel gegeten voor 4 yuan (0,36 eurocent ) bij een andere goedkope eettent. En vervolgens bij dat 9 yuan winkel gaan kijken. We hebben bloesjes gekocht voor 9 yuan per 2 stuks, (haha) en liepen toen richting huis. Ik stopte onderweg nog ff bij de mega kledingtent vlakbij de mall, want er is voor de komende 3 dagen koud weer voorspeld (16 graden) en ik heb niet echt een goede jas mee. Ik bij de kledingtent een (Made in Germany) jas gekocht voor 35 yuan (3,15 euro).

Onderweg probeerde Felica met druk, Jackie zo gek te krijgen dat ze gaat protesteren bij Shirley dat de kamer te klein is of dat ze niet tevreden is met de badkamer. (Of wat dan ook). Zodat ze hopelijk een andere woning aangeboden krijgt en Felicia alleen in haar huis achter kan blijven, maar Jackie is de rust zelve en absoluut niet het protesterende type. Ze zij dat ze het klein wonen wel gewend is van haar leven in Frankrijk. (Ze is Engelse maar heeft een paar jaar in Brittany in Frankrijk gewoond.) Dus ze vond haar kleine kamer hier wel goed genoeg en is er mee tevreden, maar dat hoor Felicia liever niet, dus ik vond het allemaal erg komisch.

Ik ben trouwens de enige nog die een eigen woning heeft (en houd) tot nu toe.
Syd had sinds 3 weken een eigen woning, maar deelt nu met een nieuwe Australisch collega (Robert). Chris, die onder mij woont, moet binnenkort verhuizen en gaat samenwonen met Greg, Tim en zijn hond :S (haha)
Ik blijf dan als enige van Bond in dit pand wonen, tussen de chinezen.

Ik zou vanavond met Syd en Taz gaan stappen, maar Syd is ziek en Taz (collega) ken ik niet zo goed, dus blijf ik lekker thuis DVD-tjes kijken.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
In 0760
Ze deelden balonnen uit h…
In 0760 Ze deelden balonnen uit …
In 0760 met mijn fan
In 0760 met mijn 'fan'
In 0760 met een andere fan
In 0760 met een andere 'fan'
Dansoptreden Oost Europese meisjes…
Dansoptreden Oost Europese meisje…
Chinees Zanger in 0760
Chinees Zanger in 0760
Seven
Seven
Xiaolan
photo by: queennie