AsiaChinaXiaolan

Dag 47, 48, 49 in Xiaolan/ Shiqi

Xiaolan Travel Blog

 › entry 36 of 38 › view all entries

Dag 47 in Xiaolan
08-01-08

Vandaag eerst uitgeslapen, daarna naar een andere kleermaker in het oude centrum gelopen om te kijken of zij een nieuwe broek voor me kon maken in kortere tijd en voor ongeveer dezelfde prijs. Ze was veel duurder, dus ik niet had niet eens gevraagd hoelang het zou duren en dacht laat maar, ik wacht gewoon de andere af en mocht het naar wens zijn dan laat ik haar nog een maken :-).

Later liep ik naar de mall om boodschappen te doen, en de middag was al snel om. Ik was aan de late kant voor school en nam een motortaxi naar no. 3 kindergarden. Tina vertelde dat we volgende week maar 1 dag kindergarden hebben en de rest van de week vrij. En dat ik dan ook geen primary school heb, want de kinderen hebben examen. Ik ben zo blij met dit nieuws… dus misschien ga ik wel een reis naar Shanghai plannen voor een paar dagen! :D

‘sAvonds heb ik Hisashi, (mijn Japanse ‘bodyguard’ van tijdens de fotoshoot tour in Australië vorig jaar) gesproken. Hij zit nu nog in Sydney en gaat binnenkort terug naar Japan. Ik heb ‘m gek gemaakt om met mij de Indo-China route te gaan bereizen voor 2 á 3 maanden aan het eind van 2008, dus misschien gaan we samen op reis. Hij zei dat ie zich te pletter gaat werken in Japan om mee te gaan, maar ik zei dat we een jaar de tijd hebben om te sparen J en de landen Vietnam, Cambodja, Laos en Thailand erg goedkoop zijn, dus

de reis hebben we zo bij elkaar gespaard. (Voor hem helemaal met zijn Japanse Yen.)

 


Dag 48 in Xiaolan/Shiqi
09-01-08

Vandaag vierde ik feest! Want ik heb eindelijk kaas kunnen vinden in Shiqi.
Ik had een heerlijk stuk Australische oude kaas, belegen kaas, een pond Duitse Feta en Hollandse margarine kunnen kopen J . Margarine hebben we hier niet in Xiaolan en ik houd niet van brood zonder boter.
Voor het eerst was het voor mij een feest om brood te eten hier in China!

Ik heb ook wat DVD’s gekocht aangezien ik de komende tijd wat vrije dagen heb. Mocht ik niets beters te doen hebben ‘savonds, dan kan ik het lekker laat maken en filmpjes kijken die ik graag in NL had willen zien, maar er niet van kwam. Misschien maar goed ook dat ik gewacht heb, want anders had ik er meer voor betaald om het in de bios te zien en nu heb ik ze gekocht (originelen) voor 10 yuan per stuk. (0,90 eurocent ;-)

Ook in Shiqi werd ik helemaal nagekeken vanwege mijn haar en kreeg ik veel complimenten dus tja, als het les geven me niet meer bevalt kan ik nog altijd een haarsalon beginnen hier in China, haha!

Onderweg naar de bus zaten 6 oude mannetjes aan de overkant van de weg naar me te zwaaien, waarvan 1 me riep, maar ik lachte en zwaaide terug. J

Rond 15:00 uur terug uit Shiqi, thuis wat gegeten en toen naar Jucheng kindergarden.

 

Dag 49 in Xiaolan
10-01-08

Vandaag niet veel bijzonders gedaan. Ik heb thuis uitgebreid schoongemaakt, want het was weer erg nodig :-D
Was gedraaid en later naar no. 3 kindergarden geweest, daarna wat onderweg gegeten en naar Bond gegaan voor mijn chinese lessen.
Ik ben benieuwd hoe het met Felicia gaat. Ze is gisterochtend naar Hong Kong vertrokken om haar visa te regelen. De chinese overheid heeft sinds een week de regels aangepast voor Amerikanen, dus kon ze via Bond toch geen Visa krijgen omdat ze geen Amerikaanse zorgverzekering heb. En aangezien dat veel te duur is, dan terplekke de ziektekosten te betalen (wanneer dat nodig is), wil ze liever geen Amerikaanse zorgverzekering afsluiten. Ze gaat proberen in Hong Kong een 3 maanden visa te krijgen, maar daar moet ze sowieso iets van 1500, - Hong Kong dollars voor betalen, wat belachelijk veel is. Om maar niet te spreken van de ferry ticket en de overnachting, want over 3 maanden moet ze weer het zelfde procedure ondergaan. (De chinese overheid geeft Amerikanen geen visa voor een periode langer dan 3 maanden, terwijl ze hier wel voor de Chinese overheid werkt :-S).
Nou ze is echt heel erg meewerkend en wil blijkbaar heel graag in China blijven. Als ik zoveel geld en tijd had moeten verspillen om in China te blijven om de chinezen wat bij te kunnen leren, terwijl zij het me zo moeilijk maakt, was ik allang vertrokken. L
Het is nu wel heel spannend, want haar huidige visa loopt de 16e af en daarmee mocht ze het land 2 keer in, die kansen heb ze nu verspeeld, dus zonder een nieuwe kan ze het land niet meer in. Ik heb haar gezegd John’s hulp in te roepen, aangezien ze voor hem werkt uiteindelijk, maar ze denk dat ze er alleen voor staat en dat John, (de directie van Bond) geen moeite voor haar zou doen, dus heb ze het probleem niet eens aan hem voorgelegd. Ze heb haar (open) retour ticket naar Amerika meegenomen naar Hong Kong voor het geval ze geen visa verlenging krijg en dus China niet meer binnen mag. We hebben alvast afscheid genomen en ze vroeg me in het ergste geval haar laptop op te sturen naar Amerika.

Ze zou me vanavond bellen als ze terug is.

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Xiaolan
photo by: queennie