AsiaChinaXiaolan

Dag 45 en 46 in Xiaolan

Xiaolan Travel Blog

 › entry 35 of 38 › view all entries

Dag 45 in Xiaolan
06-01-08

Na een paar dagen fris weer, was het vandaag weer heerlijk warm, dus had ik mijn grote zonnebril op en dacht incognito te zijn, maar in de mall onderweg naar bond kwamen 3 kinderen achter me aan gerend en riepen: Nina Nina, Nina! Ik keek naar ze om en het waren 3 kinderen van mijn primary school. Hun vader stond verbaasd en met grote ogen naar ze te kijken vanuit de verte van: Wow! Kennen mijn kinderen dat stuk?! ;-) Terwijl de rest van de mall naar ons keken. Ik groette ze en liep gauw weer verder, want ik was een beetje aan de late kant en moest nog een half uur lopen. Eenmaal de mall uit, hoorde ik weer: Annelina! Het was een zesde klasser, die ik in eerste instantie niet herkende maar ik riep gelijk: Heee how are youuu?! En liep gauw weer verder.

Aangekomen bij Bond heb ik veel complimenten over mijn haar gekregen. Seven wilde wel weten of ik een date had na school, want ik zag er “HOT” uit…zoals ze dat altijd zegt. :-)

Lia en Peter vertelde dat er een ‘Jusco’ (en soort Tesco/ Grote supermarkt) in Shiqi is waar ik kaas kan kopen en legde uit hoe ik er kan komen. Chris bood me aan vrijdag met me heen te gaan, want hij had het afgelopen weekend ontdekt.

De schoolbel ging en ik liep naar mijn klas. Dezelfde jongen die altijd aanleiding geeft aan de anderen vervelend te doen, was vandaag vanaf begin van de lessen weer vervelend dus heb ik hem na een waarschuwing gelijk weer de klas uit gesleurd. Hij stond buiten alsnog mijn les te verstoren door met zijn voeten tegen de deur aan te schoppen en of de aandacht van de anderen proberen te trekken door een gebroken jaloezie(raam). Ik liep naar hem toe en vroeg hem stil te zijn. Dat was hij voor 5 minuten, dus liep ik voor de tweede keer naar hem toe en zei dat ie stil moet zijn. Hij herhaalde wat ik zei op jennende manier, dus ik gaf een klap voor z’n bek. (In China mag dat J ) Hij was toen wel goed stil en bleef stil. Na zo’n 15 minuten liet ik hem binnen en ik hoefde hem de hele les niet meer dan 1 keer te spreken. Geweldig! Want als hij stil is en meewerkt, zijn de anderen ook stil en werken mee.

Na de pauze had ik iedereen in een kring laten zitten met hun voet tegen de voet van de ander (zodat de bal niet naar buiten kan rollen). Ik speelde een spelletje met ze om de woordjes “from”en “to” te leren. Mandy mijn enige meisje in de klas zat eerst ook met haar voeten tegen de mijne en de andere voet tegen een van de andere jongetjes, maar ze ging ineens met haar benen omhoog getrokken zitten. Ik zei tegen haar dat ze haar voeten plat op de grond moet leggen en tegen de ander, maar dat wilde ze ineens niet. Ik zei heel streng tegen haar “Mandy? Wil je naar buiten?! Ze schudde verlegen nee… dus ik zei doe je voeten tegen de ander. Daar zat ze dus met X-benen, knieën tegen elkaar en haar onderbenen van elkaar zodat ze met haar voeten tegen de ander zat. Ik dacht wat doet ze toch ineens raar? Maar zei verder niets. Later merkte ik dat ze zo’n (typisch chinese baby) broek met open kruis aan had en dacht: oooowww daarom!
J . Ik moest er wel om lachen achteraf gezien. Arme meid, had ze nog bijna straf gekregen ook. (Ahhh J ).

Onderweg naar huis besloot ik een andere weg te nemen dan normaal en kwam in een paar smalle steegjes bij Bond in de buurt nog meer van dat chinese Brylcream-achtige haarvet tegen (Maxam), hier was het iets goedkoper en ze hadden niet veel meer op voorrad dus heb ik gelijk 2 potjes gekocht! ;-)
Even later kwam ik Syd tegen en vroeg hoe het met hem ging, want ik hoorde dat hij een ongeluk had op een motortaxi gisteren. Hij zei dat zijn ene been en knie opgezwollen, blauw en geschaafd is, maar voor de rest had ie niet veel ondanks dat ie over de kop vloog en geen helm droeg. Een auto reed op ze in. :-S

(Het is eng dat er ineens in 1 week, zoveel ongelukken gebeuren hier in Xiaolan. De meeste rondom de mall. Ik ben hier al twee maanden en er is nooit wat gebeurt. Nu ineens vanaf 2 januari, 4 ongelukken en een kind van 3 dood. L . Ik ben wel weer bang geworden de motortaxi taxi te nemen, maar ja ze zijn verdomd snel en makkelijk die dingen. Het verkeer in Xiaolan en omgeving is nou eenmaal een ramp. Iedereen rijdt links en rechts op de weg ongeacht welke kant de witte pijl op de weg naar toe wijst. Regel is, als je door wilt toeter je en neem je gelijk voorrang. Niet wachten… Mocht de ander vervoermiddel te dichtbij komen, dan pas flink remmen! J
Voetgangers hebben geen toeters…dus hebben die sowieso nooit voorrang. (ook niet bij een zebrapad, die ze overigens wel hebben). Die moeten suïcidaal overkomen en durven over te steken terwijl de auto’s, motor’s en fietsen van links en rechts (al toeterend) op ze af komen…zelfs op de stoep! )

‘s Avonds gingen Felicia en ik weer naar de OK Crown hotel voor onze voeten massage. Wat voor mij een ramp was, want ik had nu een jongen die er niets van bakte. Hij zat m’n voeten maar te wrijven en wist geen kneed technieken. Ik gaf aan dat ie m’n hiel (beter) moet doen, maar tevergeefs. Ik wilde keihard roepen stop, stop, stop! Breng me maar iemand anders! Maar dacht dat het weinig effect zou hebben, gezien zij geen engels spreken en ik niet veel chinees. Maar we hebben het in ieder geval aan de receptie doorgegeven dat hij voortaan thuis kan blijven. Ik laat voor volgende week een briefje schrijven dat ik de beste masseur in huis wil, anders hoef het niet.
J

 


Dag 46 in Xiaolan
06-01-08

Vanmorgen kon ik met moeite mijn bed uit. Door een of ander manier was ik langzamer dan andere dagen en was vrij laat de deur uit. Ik had daarom een motortaxi genomen naar school en was vrij vroeg. Daar aangekomen zei ik goede morgen en iedereen keek me raar aan. Die blik herkende ik wel van de vorige keer en dacht.. Oke, iemand is me vergeten te bellen! Coco riep gelijk al Ohhhh…I’m sorry! Ik ben je vergeten te bellen. Je hebt de hele week geen school. Ik was al blij en zei: oh geeft niks! Ik ga maar weer naar huis :-D
Ze merkten mijn haar op en stonden met z’n 3-en om me heen om te zien hoe het in elkaar zat en riepen van: oh je moet me leren! Ja ik ook! Ik ook! Ik gaf een snelle demonstratie op het haar van een van de chinese docenten en zei dat ik ze een andere keer beter zal laten zien.

Ik ben naar Felicia gelopen om voor haar skype te installeren en ben daarna gaan shoppen bij dat kledingtent naast de mall en 3 bloesjes gekocht. Er zou iemand tussen 12:00 en 13:00 uur bij me komen om een wandcontactdoos te vervangen, maar het was intussen al half 1, dus belde ik Shirley voor de zekerheid om te kijken of ze al geweest waren. Zegt ze ooh, sorry ik ben vergeten ze te bellen! (Grrr!!). Ik zei dat zij ze nu alsnog moet bellen en vragen dat ze vóór 16:00 uur moet komen, want dan moet ik naar kindergarden. Ze zei oké en zei dat ze het straks komt kijken. Binnen 10 min. was ze bij mij om de contactdoos zelf te checken, maar realiseerde dat het echt vervangen moet worden, dus belde ze de elektricien die een half uur later een nieuwe kwam plaatsen. Ik liet haar ook gelijk mijn bonnetje van de gas tank zien die ik betaald had en ze zei dat Bond mij dat terug zal betalen. Mooi! ;-)

Later naar de kindergarden gegaan, weer een leuke dag gehad bij Ju cheng.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Xiaolan
photo by: queennie