AsiaChinaXiaolan

Dag 4 in Xiaolan

Xiaolan Travel Blog

 › entry 6 of 38 › view all entries
Mijn straat

26-11-2007

Dag 4 in Xiaolan

Vandaag wederom lekker uitgeslapen, daarna wat in huis opgeruimd voor de fotorapportage ;-)

Mijn boeken eindelijk uitgepakt, zodat ik mijn rugzak kon gebruiken voor het boodschappen doen.
Het gebeurt mij niet meer dat ik duizend tasjes naar huis sjouwt van de shopping mall/ Supermarkt. Heb ik vorige keer gedaan en was bekaf toen ik thuis was. En dan hier nog de 8 trappen op! Leek wel alsof ik een 2 uur durende Gym workout heb gehad!
Nu dacht ik: “Hallo!, ik ben in China het land waar ze veel op wieltjes vervoeren en misschien wel het land waar ze de bagagedragers op wieltjes uitgevonden hebben! Zo’n ding moet ik hebben!
Nou boodschappenwagentjes op wieltjes zoals wij die in NL kennen heb ik nog niet gezien hier, maar alleen dat onderstel moet ergens te vinden zijn.

Voor mijn portiekdeur beneden
, want ik zie daar regelmatig mensen mee lopen.

Ik heb onderweg naar de mall hier in de park gelopen om wat foto’s te maken voor jullie en zag tot mijn verbazing dat ze hier ook van die geweldige GRATIS fitness apparaten hebben staan! 5 minuten lopen van mijn huis! Geweldig!!!! Morgen ochtend ben ik de eerste! Niet meer uitslapen dus, maar gratis Gymen! J
In dit geval dus ook weer : “ je bent Nederlander, of je bent het niet! “ Hihi. Ik vertelde mijn zus al voordat ik hier kwam dat ik dat in Beijing zag een aantal jaren geleden en dat het volgens mij wel in heel China zo is. Nou hier in ieder geval dus ook. Ik vind het geweldig… kan ik weer aan mijn prachtlijntje gaan werken.

De portiek ingang naar het trappenhuis
.. (ook weer free of charche ;) . Nou daar kan de Nederlandse overheid wel wat van leren. I.p.v. van klagen dat Nederland te dik wordt. En de sportscholen maar hun prijzen omhoog gooien!


Onderweg zeker 2 mensen die me wel gewoon in het Engels begroette of voor me gingen staan om op de foto te kunnen. Ze dachten vast dat ik een fotografe op missie was ofzo… al was het uit nieuwsgierigheid om mij beter te kunnen aanstaren kwamen ze even “hallo”zeggen… en dan echt in het engels. Erg grappig!

Ik ben voor het boodschappen doen in dezelfde supermarkt (een soort Tesco, Carrefour of Wallmart) een bagagedrager op wieltjes wezen kopen. En ben daarna uren in de supermarkt bezig geweest om op mijn gemak alles te bekijken en uit te zoeken. Ik had zo’n prettige ervaring deze keer, en raar maar waar… de Chinese medewerkers waren erg behulpzaam! (ik had de tijd om met ze te communiceren, niemand wachtte op me) dus ik zag een leuke BH hangen en vroeg met gebarentaal en in het engels naar mijn maat maar helaas ging dat tot maat C.

Mijn voordeur
dus hield het op voor mij L , maar we begrepen elkaar wel.

Even later was ik bij de alcohol afdeling en zag een lief klein plat flesje (100 ml) met een wit vloeistof van 56% alcohol. Ik dacht hmmm…dat moet ik hebben! Ik had al sinds Hong Kong last van mijn keel. Heb rauwe knoflook met honing geprobeerd (recept van Umbereen) en het is al een stuk beter maar niet helemaal over dus moet ik iets sterks hebben om de bacterie te doden zeg maar J . Er stond een chinees man naast me dus ik wees hem de fles en mijn duim omhoog en zei: “good stuff”. Hij knikte en zei “ Yes, yes. Verry good!!!” dus ik wees naar m’n keel en zei ook goed voor de keel? Hij knikte en begon een heel interessant verhaal te vertellen (aan z’n stem te horen), die wat zachter klonk terwijl hij de spanning van zijn verhaal aan het opbouwen was.
Mijn woonkamer
Ik vertelde snel dat ik geen chinees verstaat maar hij ging ononderbroken door en vertelde met heel veel gevoel en met z‘n handen erbij, dus ik keek hem aandachtig aan, liet hem z’n verhaal afmaken en zei: xiexie, zaijian! Hij knikte en weg was ik. (ik vermoedde dat het verhaal over een soort legende ging. Zou een zeemansdrank kunnen zijn…geen idee)). Toen hij aan het vertellen was kwam er een jongere chinese jongen zijn hoofd rekken om mij te zien. Keek heel verbaasd dat ik w.s. de chinese man die aan het vertellen was kon verstaan (wat niet het geval was) en liep verder. Hahaha

Even later zag ik een bekende gezicht lopen en dacht… die ik ken ik! O, ja van de school festival foto’s van mijn huisgenote. Dus ik liep op haar af en zei: Hee jij bent toch een nieuwe van “Bond” uit New York? En stelde me voor.
Andere kant van mijn woonkamer. Hiersnaast staat een bijna lege boekenkast
Ze was zo blij en zei:“Oooh, you don’t meet much foreigners around here, so when you see one, you’re SOOOOOOO HAPPPPYYYYYY!!!! “ (dat laatste schreeuwde ze erg hard uit terwijl ze me omhelsde. En bijna iedereen om ons heen keek naar ons om, hihi) Ze stelde voor om in contact te blijven, dan kunnen we wel eens samen uit(eten) of zo. Ze is hier voor 7 maanden en is hier net 1 week. Nou, altijd leuk dus!

Ik moest nog wat spullen hebben, die ik na heel lang zoeken heb gevonden. Liep toen naar de kassa, rekende af en de caissière zei met grote ogen: “Whooohoooo, 316,40 Yuan! “ ik keek haar aan zei dat valt wel mee toch? Is niet veel?! Zij alleen maar lachen en zei verder niets. Ik denk het zal wel! Zouden ze niemand hebben die zoveel (ong. 28 euro) in keer uitgeven aan boodschappen? Nu ik dit schrijf bedenk ik me dat de meeste dat niet eens per maand verdienen, maar de helft ofzo… dus oké, misschien was het voor hun veel, maar ik heb ook veel huishoudelijke dingen gekocht, zoals wasmiddel, theedoeken enzo, dat tikt wel aan J .

Mijn boeken :-)
Maar dat is het heerlijke van hier wonen… al tikt het aan, kost het toch niet veel. J

Ik kwam tegelijkertijd thuis met de beneden buurvrouw van de eerste etage dus zij rende van haar schooter en opende de benedendeur (aan de straat) voor me, al had ik mijn boodschappen in een karretje. Ik wilde de rugzak van de karretje halen om het om mijn rug te doen de trappen op en ze zei: (in het chinees natuurlijk) nee, nee, ik help wel! Ik probeerde haar te overtuigen dat niet te doen, want de tas is erg zwaar….maar ze wilde perse helpen. Erg lief. Toen we samen naar boven liepen, wees ze me waar ze woonde, zette haar eigen boodschappen op de grond voor haar deur neer en ging met me naar boven, maar tot de tweede etage zei ik: bedankt, bedankt, is wel goed zo, want ze zat al zwaar te hijgen en ik ook J .

Mijn balkon
Toen rende ze gauw weer naar beneden.

Ik was veel later thuis dan ik had verwacht en mijn voeten deden zeer van het lopen, dus ik had Chris, de beneden buurman afgebeld en gezegd dat ik graag een andere keer met hem mee gaat. Dat was geen probleem.
Later op de avond, kwam Coco, de vriendin van Chris langs op bezoek bij ons… wat een hyper, maar leuk mens… We hebben samen met Ana die ook laat uit Zhongshan was vanavond, zitten kleppen over van alles wat en ze moest ff haar nieuwe truitje laten zien dat ze voor 5 Yuan (0,45 eurocent!) had gekocht. Er leuk!
Coco vond dat ik een mooie, sexy stem heb en wilde dat ik wat voor haar ging zingen… ik moest wel erg hard lachen en zei: “ nou dat komt omdat ik last van mijn keel heb, Coco… en trouwens…weet je wat herbal medicijnen voor m’n keel?” (Coco studeert voor arts en Chris zou haar vragen iets voor me op te zoeken).

Uitzicht vanaf mijn balkon
Maar dat hoor ik nog.

Toen ging ze zelf maar zingen in het chinees en vertaalde het lied voor ons… erg mooi allemaal. Is wel grappig, want zij is leerling Engels en leerde ons vanavond veel diverse chinese woordjes/ dingetjes en zij steekt natuurlijk ook een hoop van ons op. Het was zo gezellig, dat we tot 23:10 uur zaten te kleppen tot Ana ineens zei…” Coco heb je morgen geen les? Zei ze: “ ja, hoezo? Shit, is het al zoooo laat?! Sprong op en ging gelijk weg” J

Wederom een leuke dag dus J 

ik heb wat foto’s toegevoegd.
Veel kijkplezier!

Groetjhus!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Mijn straat
Mijn straat
Voor mijn portiekdeur beneden
Voor mijn portiekdeur beneden
De portiek ingang naar het trappen…
De portiek ingang naar het trappe…
Mijn voordeur
Mijn voordeur
Mijn woonkamer
Mijn woonkamer
Andere kant van mijn woonkamer. Hi…
Andere kant van mijn woonkamer. H…
Mijn boeken :-)
Mijn boeken :-)
Mijn balkon
Mijn balkon
Uitzicht vanaf mijn balkon
Uitzicht vanaf mijn balkon
Mijn eethoek
Mijn eethoek
De waterdispenser in mijn eethoek,…
De waterdispenser in mijn eethoek…
Mijn keukentje
Mijn keukentje
Een selectie van mijn fruitmandje:…
Een selectie van mijn fruitmandje…
Uitzicht vanuit min keukenraam
Uitzicht vanuit min keukenraam
mijn keuken, frontaal gezien.
mijn keuken, frontaal gezien.
Uitzicht vanuit mijn slaapkamer ra…
Uitzicht vanuit mijn slaapkamer r…
Olifantenbeels in het park vlakbij…
Olifantenbeels in het park vlakbi…
pandabeelden in het park vlakbij m…
pandabeelden in het park vlakbij …
Mooi bankjes in het park vlakbij m…
Mooi bankjes in het park vlakbij …
Fitness en recreatie aparaten in h…
Fitness en recreatie aparaten in …
Meer fitness aparaten in het park
Meer fitness aparaten in het park
De vuilophaaldienst haalt de wijk…
De vuilophaaldienst haalt de wijk…
Straat beeldvan Xiaolan, (5 min. l…
Straat beeldvan Xiaolan, (5 min. …
chinees restaurant bij mij in de b…
chinees restaurant bij mij in de …
Het is altijd een uitdaging hier d…
Het is altijd een uitdaging hier …
De mall van wat dichterbij gezien.…
De mall van wat dichterbij gezien…
Xiaolan
photo by: queennie