AsiaChinaXiaolan

Dag 30, 31, en 32 in Xiaolan/Shiqi

Xiaolan Travel Blog

 › entry 27 of 38 › view all entries
Vriendin van Mary, ik, Mary (Mary en haar vriendin bleken later bij mij op school 3e klassers te zijn :-)

Dag 30 in Xiaolan/Shiqi
22-12-07

Ik ben helaas mijn schrijven van 22-12 t/m 27-12-07 kwijt geraakt, dus ik zal nu in het kort herschrijven wat ik op deze dagen heb meegemaakt, als ik me dat nog kan herinneren. L

Vanmorgen met Felicia naar de masseur in mijn wijk gegaan. Het was erg lekker hoewel het soms ook wel vrij pijnlijk was. Ik zat me constant af te vragen wat ze nu weer voor instrument gebruikte, de ene keer kamden ze je rug met een soort houten latje en de andere keer zogen ze vacuum een of andere pomp en voelde het net alsof je liposuctie kreeg zonder operatie. Daarna verdeelden ze de vacuum pompen op plekken over je hele rug en nek en lieten dat zo'n 5 minuten staan, wat best pijnlijk was... :-S. ik moest gelijk aan Tina denken.

Xiao Mai
Ze vertelde me dat een van de docenten ooit tegen haar zei? " That's not a massage, that's a torture!"
Na de massage stond er lekkere kruiden thee op ons te wachten. De service was erg goed.

Na de massage heb ik een motor taxi naar de centrale bus station gepakt en stapte op de bus naar Shiqi om mijn Puma's te halen die ik gisteren gezien had, maar nog niet wilde kopen omdat ik eerst wilden kijken of ik wat anders kon vinden.
Ik heb de Puma's gehaald en onderweg terug in de bus, wilde ik mijn telefoon pakken om te kijken of ik gemiste oproepen had, maar merkte dat mijn voorklep van mijn tas open was en mijn telefoon weg. Ik ging bijna aan mezelf twijfelen en hoopte dat ik het thuis had gelaten maar eenmaal thuis kon het nergens vinden en besloot te bellen en kijken of er iemand opneemt zodat ik Xiaotou! (dief!) kon roepen? maar het was steeds in gesprek, daarna ging het over en daarna hadden ze het uitgeschakeld.
Sharon
.. Diep triest!
Ik was wel blij met mijn nieuwe Puma's van 50 yuan! (4,50 euro) Nep natuurlijk! maar ze lopen erg lekker en is erg comfortabel J .

 

Dag 31 in Xiaolan
23 -12-07

Vanmiddag lesgegeven bij bond. De kinderen wilden niet echt meewerken, maar ineens dacht ik laat ze maar lekker tekenen! Het is bijna kerst. Laat ik een kerst onderwerp kiezen dus tekende ik een kerstboom op het bord, oefende wat vormen met ze? star, triangel, circel etc. en gaf ze opdracht om een kerstboon te tekenen. Vervolgens alle circels blauw te kleuren en de sterren geel etc. Dat werkte perfect. Ze waren muisstil en wilde niet eens naar buiten voor pauze! Hahaha


Na de lessen stond ik even met Greg en Seven te praten en er kwam een meisje naar me toe gerend van Nina Nina!, pakte me bij de hand en bleef op en neer springen van blijheid.

De maaltijd :-)
Ik zei: Heeey, how are you?!!! En keek Greg en Seven aan van... Geen idee wie ze is en dacht misschien dat ze me van de primary school kende. Ik heb het haar dat gevraagd, maar ze snapte er niets van dus vroeg ik maar hoe ze heette. Ze heette Mary.

Later ging ik in de buurt wat wandelen en kwam terug, want rond 18:00 uur werden we verwacht voor het kerstfeest bij bond. De BBQ ging niet door , maar in plaats daarvan hadden ze KFC en Pizzahut gehaald voor ons. Ik was mijn chinees aan het oefenen en maakte stomme grapjes/woordspelingen tijdens het eten en maakte iedereen aan het lachen. Ze vonden mijn chinees wel goed zeiden ze. Dus zei ik hoe kan het ook anders met de beste chinese lerares van Bond?en wees Tina aan, die gelijk bloosde en zei: oh dank je! J

Na het eten kregen we taken toebedeeld en bleek dat het geen echte feest- feest is, maar dat we moesten helpen de kinderen te entertainen L .
Ik als kerstman/vrouw
Zo was het tussen Greg en ik om de kerstman/vrouw te spelen. We hebben erom gewed met het spelletje: paper, scicors, stone en ik verloor, dus moest ik kerstvrouw zijn.

Ik heb een uurtje zo rondgelopen en vond het er wel genoeg zo dus kleedde me om en wilde net samen met Chris en zijn vriendin ertussenuit knijpen, toen we Tina op de trap tegen kwamen. Ze zei nee, jullie kunnen nog niet weg? we hebben nog een loterij die jullie moeten trekken. Wij baalden en zei dat het nu moet gebeuren en anders kunnen we niet, want we moeten onze lesplannen nog voorbereiden voor de volgende dag school en willen voor 21:00 uur thuis zijn. Ze had iedereen bij elkaar verzameld en toen gingen we alsnog de loterij doen en precies toen we naar huis wilden begon het keihard te regenen. Als het hier regent is er niemand op straat te vinden, dus ook geen motortaxi.
Coco van Chris 'sneakte' bij Bond piano school (next door van de office) naar binnen en zat daar vrolijk piano te spelen :-)
Ik liep dus in de stralende regen naar huis.

 

Dag 32 in Xiaolan
24-12-07

Vandaag een normale lesdag gehad op de primary school. Daarna naar Jucheng kindergarden gegaan. Het was wederom een leuke dag en ik heb een leuk dansje geleerd bij het liedje "We wish you a merry christmas" van mijn favoriete jochie. ;-)

Ik had een cadeautje (bewegende speelgoedsetje van de KFC) voor degene die het beste bepaalde opdracht uitvoerde, en mijn jochie (ook Emily's favoriet) was "door de vingers gekeken" de beste. Dus heeft hij de cadeautje mee naar huis gekregen. J

Na de kindergarden, liepen Emily en ik naar een restaurant waar we met de rest afgesproken hadden om met Medewerkers van Bond te gaan uiteten. We hebben hier gegourmet op z'n chinees.

24 dec. 's Avonds in het chinees gourmet restaurant... met Seven en Felicia

Op de terugweg van toilet met Sharon, Seven en Felicia keken we naar binnen in een van de aparte eetkamers en zagen een chinees stuk zitten met w.s. een paar vrienden, dus konden we het niet laten even hem gedag te zeggen en hem te laten weten dat we hem een stuk vinden, haha. Hij komt vast niet uit Xiaolan dachten we zo? want hier is het moeilijk een stuk tegen te komen. Het eten was lekker en tussen het eten door kreeg iedereen een kerstkaart en een chocolade blok van Bond. Van Tina had iedereen wat gekregen. Ik kreeg een leuk chinees poesje met een belletje erin. (Niet zo'n gouden gelukspoes met de bewegende hand, maar leuker)

 

Manuella says:
Schat, dat is toch geen gourmet, maar chinees fondue? Heb ik ook in Indonesië gedaan. Groenten enzo in water koken. Veel gezonder dan fondue-en.
Posted on: Jan 03, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Vriendin van Mary, ik, Mary (Mary …
Vriendin van Mary, ik, Mary (Mary…
Xiao Mai
Xiao Mai
Sharon
Sharon
De maaltijd :-)
De maaltijd :-)
Ik als kerstman/vrouw
Ik als kerstman/vrouw
Coco van Chris sneakte bij Bond …
Coco van Chris 'sneakte' bij Bond…
24 dec. s Avonds in het chinees g…
24 dec. 's Avonds in het chinees …
Xiaolan
photo by: queennie