AsiaChinaXiaolan

Dag 28 en 29 in Xioalan/ Shiqi

Xiaolan Travel Blog

 › entry 26 of 38 › view all entries
Binnenkant kerstkaart van Debbie

Dag 28 in Xioalan
20-12-07

Vanmorgen op school Ivy aangesproken dat ik nu tijd heb om over dat voorval te praten, maar toen zei ze: nee, nee hoeft niet te praten… wat je gisteren deed was goed. Nothing, nothing!
Ook goed!, dacht ik toen.

‘s Middags gaf ik voor het eerst les aan één van de derde klassers die ik vorig week niet had. Die zitten aan de andere kant van de het schoolplein, dus die heb ik ook nooit eerder gezien. Oooow.... toen we de klas binnen liepen, was het een zooitje en de kinderen maakten er een feest van. May, de docent/ klassenassistente begon in het chinees te gillen en met ze te praten tot ze langzamerhand naar hun plekken gingen. Ze keek me aan en zei: “I hate them! They are always so noisy!"
‘s Middags doen ze altijd oog-oefeningen, maar er zat een meisje steeds naar me te kijken en heel hard haar best te doen om mij onopvallend met lipbewegingen te vragen “what’s your name? “.

Bond gebouw in Shiqi
Ik zei dat ze stil moest zijn en haar oog-oefeningen moest doen. Tijdens de les waren ze allemaal stil en lette goed op. Ik heb ze een liedje geleerd, dat gebaseerd was op het tellen maar erg ritmisch was. Dus zaten ze allemaal met een grote grijns op hun gezicht hun vingers te ‘klikken’. Het was een groot succes. (Ik probeer altijd bij de les een bijpassend liedje op te zoeken op het internet, (op een speciale TEFL site) want ik merkte dat zingen altijd goed werkt en daar worden ze vrolijk van. Hoe stout ze ook wel kunnen zijn.

Na de lessen moest ik door naar de kindergarden, maar ik liep nog even naar de andere gebouw om mijn vest te halen en zat nog even achter mijn bureau toen een meisje naar me toe liep met haar vriendinnetje en een envelopje op mijn bureau zette.
Felicia en ik op kantoor bij Bond in Shiqi
Ze was heel verlegen en lachte alleen maar. Ik pakte de envelop op en las: “Debbie (send)”, “Nina (Accept) “ dus ik vroeg wie is Debbie? Zei ze ”ik!”. Ik kon door de envelop heen zien dat het een kerst kaartje was dus ik bedankte haar en ze rende gauw weg. Coco en Lucy stonden ook in de kamer, die kregen niets en keken me nieuwsgierig aan van wat is dat? Ik opende het en zei: "Oooh how sweet, my first christmas card!”. en liet ze de kaart zien. Ze keken ernaar en zeiden Ow, wat lief! De kinderen vinden je erg leuk he?!”. Ik zei ja, blijkbaar. ;-). Ik vond het erg lief, maar het ergste is dat ik me niet eens kan herinneren of ik dat meisje ooit eerder heb gezien. Ik ken haar niet, maar blijkbaar is het een leerling van me, want ze wist m‘n naam. Erg he?!

Gisteren kwamen ook 2 meisjes aan Coco (in het chinees) vragen hoe lang ik op de school blijf werken.
Kerstboom in de tuin van Bond in Shiqi
Toen Coco antwoordde: ‘een jaar’, zeiden ze: yes! En liepen blij weg.

Ik moest daarna dus naar No.3 kindergarden, wat eigenlijk om de hoek is bij de primary school, dus stond ik nog even met wat 6e klassers te praten. Een van de meisjes, “Pang ying ying“, heet ze ( :-D ) leerde me allemaal chinese woordjes en zei dat ik dat tegen bepaalde voorbijgaande leerlingen uit haar klas moest zeggen etc. Dat vertrouwde ik natuurlijk niet en moest er wel om lachen… Voor hetzelfde geldt zeg ik heel wat anders.

Bij no. 3 liep alles prima en ik was blij dat ik weekend had onderweg naar huis belde Felicia dat ze een chinees meisje had ontmoet van de week . Zij is hier ook als expat in Xiaolan en kent niemand. Ze ging daar vanavond mee shoppen en of ik mee wilde.
Clinic gebouw in Shiqi
Ik zei ja natuurlijk! Dus ik liep gelijk na school naar de mall, Felicia opgehaald en heb wat bij de KFC gegeten en toen wezen shoppen. Was best gezellig. Ik heb e-mail adres uitgewisseld met dat meisje (Betty) om elkaar foto’s op te sturen die we gemaakt hadden en ze zag dat ik een hotmail adres had dus riep ze gelijk: MSN! (Ze kan niet zo goed engels maar genoeg om mee te kunnen communiceren.) Ze is heel blij mensen te ontmoeten en had me gelijk al een mail gestuurd en me toegevoegd op MSN zag ik. ;-)


Dag 29 in Xioalan/ Shiqi
21-12-07

9:00 Seven en Felicia bij Da Fu Yuen opgepikt en daarna naar de centrale bushalte gelopen. De bus genomen naar Shiqi. Daar aangekomen hebben een riksja genomen naar de Bond office in Shiqi, want Felicia moets daar wat papieren halen/ bregen voor het regelen van haar visa.
Lunch in een restaurant in Shiqi centrum
En daarna naar een clinic gaan voor een lichamelijk onderzoek. (om keen Z-visa te krijgen moet je een lichamelijk onderzoek ondergaan).

‘s Avonds “kerst” gevierd met Ana en haar familie. Haar moeder had wat noodles klaargemaakt die heel erg mislukte en té zout was, maar ze ze zei: eet op! ‘t Is onze kerstmaal! En moest er zelf heel erg om lachen. Ze hadden 2 stukjes taart gehaald bij de bakker die we in 4-en gedeeld hebben zodat iedereen een stukje van beide kon krijgen… wij dachten: hmmmm… lekkere chocolade taart met noten! Maar het bleek bruine bonen taart te zijn, met hele stukken bonen in! (hahaha) dus niemand at het op L . De andere was ook wel slecht, maar eetbaar.

Daarna hadden ze cadeautjes voor iedereen, wat best leuk was…
Ik had een “vanillesuiker “ massage lotion gekregen die haar moeder blijkbaar uit Mexico had meegenomen.
Heeee, hij heeft een KNVB shirt aan! (medewerker van een restaurant in Shiqi)
Achterop de verpakking stond dat het geimporteerd was uit Egmond aan den Hoef, the Netherlands :-). Wel lachen dat ik een bereisde kado kreeg die in Nederland gemaakt is, vervolgens ge-exporteerd naar Mexico en dan weer in China ge-importeerd is door haar moeder, hahaha.
We hebben een gezellige “kerst” avond gehad met kerst achtergrond muziek en veel gelach.

Wederom had Ana’s moeder mij gevraagd naar Mexico te komen, dus ik beloofde haar dat ik na mijn contract in China en reizen in Azië, haar zou komen opzoeken in Guadalajara. Haar broer kwam in de trein een Mongoliër tegen die hem zijn kaart gaf en hem uitnodigde hem te bellen als ie in Mongolië zou zijn, dus toen hij bij mij was las hij mijn 'Lonely Planet' over Mongolië en wilde nu meer dan ooit heen.
Kerstviering met Ana's familie op 21 dec. bij mij thuis.
Hij sprak me aan met hem mee te gaan. Dus ik zei doen we! En daarna gaan we naar Mexico. J Hun moeder vond het een goed plan en gaat ons dan heerlijk verwennen met lekker eten zei ze, dus ik kijk er nu al naar uit, hahaha.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Binnenkant kerstkaart van Debbie
Binnenkant kerstkaart van Debbie
Bond gebouw in Shiqi
Bond gebouw in Shiqi
Felicia en ik op kantoor bij Bond …
Felicia en ik op kantoor bij Bond…
Kerstboom in de tuin van Bond in S…
Kerstboom in de tuin van Bond in …
Clinic gebouw in Shiqi
Clinic gebouw in Shiqi
Lunch in een restaurant in Shiqi c…
Lunch in een restaurant in Shiqi …
Heeee, hij heeft een KNVB shirt aa…
Heeee, hij heeft een KNVB shirt a…
Kerstviering met Anas familie op …
Kerstviering met Ana's familie op…
Envelop van mijn eerste kerstkaart…
Envelop van mijn eerste kerstkaar…
Kerstkaart van Debbie
Kerstkaart van Debbie
Bloedafname afdeling in het clinic
Bloedafname afdeling in het clinic
In het travellers clinic in Shiqi
In het travellers clinic in Shiqi
Ana en ik :-)
Ana en ik :-)
Xiaolan
photo by: queennie