AsiaChinaXiaolan

Dag 25 in Xiaolan

Xiaolan Travel Blog

 › entry 23 of 38 › view all entries
De Xing primary school

17-12-07

Vanmorgen weer naar school gelopen, daar aangekomen werd ik verrast met een dansvoorstelling.
De hele primary school was bezig op het schoolplein een dansje te beoefenen. Ik dacht ze hebben vast gezamenlijk gymnastiekles ofzo, maar bedacht me dat, dat vorige maandag niet het geval was. Ik liep naar kantoor en er was niemand… dat vond ik wel een beetje raar maar besloot buiten naar de kinderen te kijken terwijl ik wachtte. Ondertussen was het al 9:30 geweest en ik had al aan de lessen moeten beginnen maar de kinderen waren nog bezig en de klassen assistentes waren er ook nog niet. Ik dacht hmmm.. het ziet er naar uit dat ik vandaag geen les hoeft te geven, maar toen ging er een bel. Wel anders dan de normale bel.
Blijkbaar hadden de kinderen pauze en bleven op het schoolplein een beetje spelen en hangen.

Kinderen van de hele school bezig aan het oefenen vanmorgen
Ondertussen hadden ze hadden me ontdekt en zagen dat ik vanaf de eerste etage naar hen stond te kijken, dus daagden ze me uit met ze te spelen en gooiden steeds een verenbal omhoog zodat ik het kon vangen en terug gooien. Ik deed een paar keer mee. Toen werden ze steeds meer. J . M’n “vriendinnetjes” van de derde klas kwamen ook erbij staan en bleven oneindig zwaaien en giegelen.

Even later kwam Lucy (de klassen assistente en contactpersoon van de school) aanlopen en zei dat ze me vanmorgen had gebeld maar niemand nam op. Ze vertelde dat ik de hele dag geen klassen had vandaag omdat de kinderen ‘s ochtends moeten oefenen en ‘s middags weer één of andere wedstrijd hebben tegen een andere school. We hebben mobiele nummers uitgewisseld voor het geval er weer een keer zoiets is, dat ze me onderweg kan bereiken.
Close up van de kinderen in een mooie diagonale lijn
Ik ga altijd vroeg weg ochtends omdat ik lopend naar school ga, dus kon ze me niet bereiken. Ik vond het in ieder geval leuk om de kinderen te zien oefenen J en kwam zelfs op een idee voor de kindergarden lessen ;-).

Onderweg naar huis kwam ik Chris tegen. Die had ook een lesuur vrij.

Ik heb thuis wat pannenkoeken gebakken voor de lunch voor morgen. (smaakt toch net iets anders dan thuis met deze ‘chinese‘ ingrediënten, want overal zit er een toegevoegde smaakje aan hier. Grrr! )
en voor de lunch van vandaag had ik een heerlijke wonton-soepje gemaakt met garnalen dumplings, paksoi en wortel. Dat smaakte natuurlijk wel heerlijk met de chinese ingrediënten :-D.
Na de lunch heb ik wat voorbereidingen gedaan voor de kindergarden lessen middags en ben lekker gaan slapen tot een uur of 4. Ik liep net m’n straat uit en had een motortaxi te pakken die iemand kwam afzetten, dus nam ik die naar Jucheng kindergarden. Hij wist de weg niet dus moest ik hem steeds de weg wijzen.

Het was weer een leuke dag bij Jucheng… de kinderen waren enthousiast en ik heb 1 klein meisje ontdekt die volgens mij alle engelse lessen van de buurt afloopt, want ze sprong er zo uit met alles. De kinderen bij Jucheng zijn nog niet zo gevorderd en zij wist als enige heel veel. En schreeuwde als eerste alles uit wat ik vroeg… Volgens mij zit ze ook in mijn klas bij nummer 3 kindergarden. Ik zal morgen eens opletten als ik er ben. En als dat zo is, zit ze dan 4 keer per week op engelse les en ze is pas 4 jaar! (maar ze is erg goed!)
De jongetje die vorig week mijn benen omhelsde rende vandaag naar me toe toen hij binnenkwam, omhelsde me en gaf me een zoen op m’n wang... de schat!
Ik zat achter hen, terwijl een chinese klassen assistente haar preek hield en hij zat maar steeds naar me om te kijken en te zwaaien… haha.

Na de lessen liep ik met Emily (één van mijn chinese klassen assistentes bij Jucheng en medewerker van “Bond”) naar de hoofdstraat. Ik zei wat tegen haar in het Spaans, want ik zag op de site van Bond dat ze Spaans leert/wil leren, maar bleek dat ze maar 3 woordjes kon, dus vroeg ze mij dol enthousiast: kan jij Spaans?! Heee wat goed!
Maar hoeveel talen spreek je dan? Dus ik antwoordde 4 en dat ik chinees leert.. Ze wilde gelijk wat woordjes weten in alle talen die ik ken : -D. en zei: oh, jij bent mijn grote voorbeeld! Ik wil net zoals jij meer talen kunnen/leren, want dan kan je makkelijk in een ander land communiceren. (ik vond het wel grappig want zij is al de 2e persoon in 2 weken tijd die mij als hun grote voorbeeld ziet. Is dat niet geweldig? :-D)
We stonden even te praten op de hoek van de straat en zeiden net gedag, want we gingen allebei een andere kant op en toen kwam Seven ineens aanlopen. Die was zo blij me te zien en sprong in mijn armen. (Ze is een grote fan van me :-) ) We stonden toen nog even met z’n drieen midden op de weg te praten en een busje die langs wilde moest een paar keer toeteren voordat we het door hadden en opzij schoof. (iedereen toetert hier zo vaak, dus je hebt het niet altijd door of het voor jou is.) Toen ben ik naar huis gaan lopen. Het was verder een rustige dag.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De Xing primary school
De Xing primary school
Kinderen van de hele school bezig …
Kinderen van de hele school bezig…
Close up van de kinderen in een mo…
Close up van de kinderen in een m…
Xiaolan
photo by: queennie