AsiaChinaXiaolan

Dag 22, 23 en 24 in Xiaolan / Shiqi

Xiaolan Travel Blog

 › entry 22 of 38 › view all entries
Shiqi centrum

Dag 22 in Xiaolan
14-12-07

Vandaag lekker uitgeslapen en een beetje van mijn vrije dag genoten…
Wasje gedraaid, balkonnetje stofvrij gemaakt, boodschappen gedaan en de dag was zo goed als om.
‘s Avonds weer een paar filmpjes bekeken en weer naar bed J .

 


Dag 23 in Xiaolan/Shiqi

15-12-07

Vanmorgen een SMS gekregen van Tina (de coördinator bij Bond) dat het betaaldag is en dat ik voor 12 uur middags op kantoor bij Bond moet zijn om mijn salaris af te halen, want Susan (die het geld komt brengen) gaat op tijd terug naar Zhongshan. ( Nee, de salaris wordt hier niet op de rekening gestort, maar handje contantje af gegeven. Zelfs niet in een envelop!) Als je het op de bank wil hebben, moet je dat zelf doen, nadat je het opgehaald heb J ).Ik heb via Lia kennis gemaakt met de manager van het “Bond” kantoor in Zuhai ofzo. Hij was vandaag toevallig in Xiaolan om de kerst-BBQ feest promo-posters te brengen. (Bond houdt op 23 december een kerstfeest voor alle docenten hier in Xiaolan.) Jilly, de manager van het “ Bond” kantoor in Xiaolan was druk bezig kerst versieringen op te hangen.

Ik heb Lia en Peter gevraagd welke bus ik moet nemen naar Shiqi, aangezien zij hier al een jaar wonen en vaker naar de omgeven plaatsten zijn gegaan. Ze liepen met me mee naar de bushalte, al was het voor hen een omweg onderweg naar huis en hebben me uitgezwaaid. (Het zijn hele lieve mensen en een geweldig stel, een Mexicaanse die getrouwd is met een Engelsman). De bus was vrij leeg op de heenweg en ik was er binnen 3 kwartier.
Shiqi, bedelaartje net buiten het binnenstad
Ik stapte uit de bus en binnen een paar minuten lopen was ik op de autovrije straat. Een prachtige lange straat met allerlei leuke winkeltjes… en het viel me gelijk op dat ze hier iets meer engels spreken/kunnen dan in Xiaolan.

Ik heb daar wat rondgelopen. Het was erg mooi. Veel te zien, maar te korte tijd. Lia en Peter hadden me geadviseerd niet te wachten tot de laatste bus, want dan zou het abnormaal druk zijn, want veel mensen nemen de laatste bus terug en als je die mist… moet je daar blijven slapen. Dat is niet zo erg, want tegenover de bushalte hebben ze een 5 sterren hotel ofzo, maar de volgende dag moet ik wel les geven bij Bond.

Ik heb een leuke sjieke groene truitje gekocht voor 10 yuan (0,90 eurocent! J ) en heb daar heel wat schoenen in mijn maat gevonden, Zelfs schoenen die te groot waren!…maar ze waren niet echt mijn stijl, dus heb ik maar niet gekocht.
Zaterdag Shiqi centrum, autoloze straat
Nog even afwachten tot ik in Guanzhou ben geweest, want dat is de hoofdstad van Guangdong, de provincie waar ik nu woon en daar moeten ze wel heel wat hebben.

Rond 16:30 heb ik een Kèlè (cola) gehaald voor in de bus en ben toen een buskaartje gaan halen voor de terug reis. Eenmaal bij het loket, vroeg ik in mijn beste chinees een ticket naar Xiaolan. De vrouw achter de balie keek me vriendelijk aan en gaf me ’n kaart. Ik draaide me om, om weg te lopen en draaide me gelijk weer om, om te vragen waar de bus naar Xiaolan staat en zag dat de dames achter de balie het gelijk over mij hadden. Aan hun reacties en gezichten te zien, voelden ze zich betrapt J .
Shiqi centrum
Ik vroeg waar de bus stond, een van hen wees me recht vooruit en daar zag ik inderdaad de Xiaolan Express al staan. Ik stapte in en vond plaats naast een scholier. De bus was al aardig vol en vertrok binnen 5 minuten. Na zo’n 40 minuten kwamen we aan in Xiaolan. Ik heb in de tussentijd heerlijk geslapen met mijn MP3-oortjes in. Volgems mij heb ik zitten snurken en misschien wel op de jongens schouder geleund, want toen ik wakker werd zat hij bijna tegen het raam aan geplakt en durfde me bijna niet aan te kijken J .

Toen ik uit de bus stapte in Xiaolan belde Felicia mij wat ik aan doen ben, ze was net klaar met haar haren. Die heb ze laten “straighten” op z’n Japans, omdat haar haren zo pluizig werd van de luchtvochtigheid hier. Ik had een fietsriksja genomen naar de Da Fu Yuen.
Shiqi centrum
Daar zat Felicia buiten op terras op me te wachten. Het was een leuke rit. De man nam me mee in allerlei achtergelegen straatjes waar ik normaal nooit kom (om de weg af te snijden en het drukke verkeer te vermijden). Zo heb ik vandaag weer een leuke straat gezien met een groenten marktje en eetstalletjes. Het zag er erg gezellig uit, dus daar ga ik zeker nog een keertje heen!

Felicia en ik zaten op terras buiten bij het Da Fu Yuen toen ze vertelde me over haar Visa problemen en dat ze w.s. binnen een maand terug naar Amerika moet omdat de chinese autoriteiten moeilijk doen om haar een visum te geven voor een periode langer dan 3 maanden en daarbovenop moet ze dan ook nog eens vet betalen omdat ze Amerikaan is. (Door een of andere politieke reden, verstrekken ze niet zo makkelijk visum aan Amerikanen) Ze was erg van streek en ik zei dat ze zich geen zorgen hoefde te maken, dat Bond dat eigenlijk dat wel voor haar kon regelen als zei hun dat verteld.
DJ, Micheal aan het mixen.
Want mij hadden ze gelijk al een Z-visum (voor onbepaalde tijd werken en wonen) aangeboden, maar ik wilde eerst even afwachten hoe ik het hier vind voor ik mijn paspoort afgeef voor het maken van dat Z-visa, want ik had via mijn internet research veel rare verhalen over bedrijven/praktijken in China gelezen die zich voor doen als scholen en als ze eenmaal je paspoort in handen hebben, krijg je die niet terug. Dus ik kijk wel uit! :-S. Maar ik geloof nu dat het wel oké is met Bond. Ik heb haar geadviseerd Amanda (van Bond in Zhongshan) te mailen of bellen, die kan dat wel voor haar regelen.
Ik vertelde haar over de stad Shiqi en liet mijn goedkope truitje zien, ze werd dol enthousiast en zei: wij moeten daar een keertje samen heen! Ik liet haar een plaatje van shiqi in een boekje zien terwijl we nog op terras waren en de straatveger kwam gewoon meekijken in mijn boekje.
Zaterdag avond bij little Italy met Sharon en Seven. (ik was bezweten van het dansen...vandaar zo'n nat gezicht :-))
… Zooo nieuwsgierig!
Daarna stelde ik haar voor even mee boodschappen te gaan doen, zodat ze daarna bij mij gelijk een e-mail naar Amanda kan sturen, want ze heb thuis geen pc. Ze was blij verrast en ging mee.
Bij het inloggen op haar account bleek dat ze al een e-mail van Amanda had ontvangen betreffende haar visa verlenging en alles wordt voor haar geregeld als ze de gevraagde papieren tijdig aanlevert.

Ze was voor het eerst bij mij thuis en vond mijn huis mooier, groter en huiselijker dan het hare (wat ook zo is). Het eten vond ze heerlijk en schepte 2 keer op. Ze vertelde dat ze voor de 2e keer ‘echt’ gegeten hebt sinds ze hier in China is. Een keer bij Lia en nu bij mij. Ze kan zelf niet koken en koop vaak van die kant en klare dingen, of magnetron eten. Ze zij dat ze praktisch iedere dag het zelfde eet.
Precies in het midden...een stukje "Fat Bastard". ;-) de man in het zwart met de korte broek. Helaas kon ik 'm niet frontaal nemen...
.. Heel erg dus! J
Ik heb haar mijn “geheim” verteld van de Maleisische kip en groente potje en hoe makkelijk dat is te maken en ook nog eens lekker! Dus zou het een keer gaan uitproberen.

Na het eten ging ze gelijk weg, want ze was erg moe (ze gaat altijd erg vroeg (voor 20:00) naar bed). En de volgende dag moet ze vroeg werken.

Later op de avond belde Seven mij of ik mee wil naar een feestje in Little Italy. Daar hadden ze een zgn. Christmas-party met een dj. Ik had er geen zin in en bedankte, maar toen ze daar was belde ze me nog een keer en haalde me over om te gaan. Ik dacht ach, het is dichtbij en het is zaterdag avond dus waarom ook niet?!
Ik zei toen: oké, ik kom eraan! Zij blij…
Ik moest me nog optutten dus het duurde even, ondertussen belde ze nog een keer om zeker van te zijn dat ik niet van gedachten veranderde.
DJ. Micheal @ Little Italy, zaterdag avond
. Maar ik ging net de deur uit. Toen ik daar aankwam stond ze me al buiten op te wachten. Ze waren met 3 andere onbekende chinezen en Sharon, een medewerker van Bond.
Op het feest waren er een paar chinezen, erg veel (lelijke) Italiaanse mannen en 1 mega dikke Amerikaan die me meteen deed denken aan “fat bastard” uit de “Austin Powers” films. Hij gedroeg zich ook net zo tijdens het “dansen“…van “I’m so sexy!”. Ik weet niet hoe hij het voor elkaar kreeg maar hij had wel 5 jonge chinese meisjes om hem heen ( :-S ) die af en toe hem probeerde te omhelzen maar armen tekort kwam :-D. Hij kwam even zelfs met mij dansen… dus heb ik even heupen met hem gebonsd (hahaha).

Eén van de Italianen trok me mee de dansvloer op en liet me niet me niet meer met rust … het was mijn parfum zei hij dat ‘m helemaal gek maakte (White Diamonds, van Liz Taylor.
Zondag les geven bij 'Bond'.
Die had ik van de Wallmart tijdens mijn vakantie in Amerika J .) Hij zal wel gelijk hebben want ik kwam Syd, Chris en Coco onderweg naar Little Italy tegen en Coco vond mij ook heerlijk ruiken. Syd zei ook gelijk: “Wow, what perfume are you wearing?!… That smell sooo good! What is it? What is it?” (Toen ik het in Las Vegas op had, zei de hotelreceptionist ook van: “hmmm… you smell like heaven!”)

We hebben in ieder geval heel veel lol gehad. Seven en Sharon vonden dat ik geweldig kon dansen en wilden wat danspasjes leren, dus heb ik ze wat pasjes geleerd. Er kwam zelfs een onbekend chinees meisje met me dansen… :-S. Rond 12 uur zijn we naar huis gelopen, want we moesten allemaal de volgende dag werken. Zij de hele dag en ik alleen in de middag.

 

 

Dag 24 in Xiaolan

16-12-07

Vandaag wederom niet veel bijzonders gedaan.
Lekker uitgeslapen tot ik rond een uur of 09:30 wakker werd gebeld door Coco of ik mee wil naar Zhongshan. En ze had sappige roddel/nieuws over de ontmoeting van Syd’s “gestoorde” chinese “vriendin“ (die ik gisteren had gezien), dus moest ik maar luisteren J . Wel erg toevallig! Hij zat bij het raam in dezelfde Mac Donalds waar ik afgelopen donderdag zat, toen zij buiten voorbij liep en naar hem keek via het raam… en zo was het allemaal begonnen. J .

‘s Middags net voor ik de deur uit ging naar school, SMS-te Chris me dat ie mee loopt …onderweg vertelde hij me verder over de ontmoeting van Syd’s “ gestoorde vriendin”. Geweldig verhaal! J .

Vandaag moest ik dus voor het eerst de kleine duiveltjes bij Bond les geven…
Nou snapte ik wat Ana bedoelde met “Ik heb liever die 50 leerlingen op de primary school dan die 5 kleintjes bij Bond“. En ik had zo iets van ach, dat valt toch wel mee, het zijn maar 5!
Nou niet echt dus! Lucas, de één die ik altijd al etter vond. Ook tijdens Ana’s lessen, luisterde vandaag helemaaaaal niet. Ik was ‘m op een gegeven moment spuugzat en pleurde hem de klas uit! Later kwam hij terug en was iets handelbaar, maar ik merkte dat toen Sharon (een van de chinese klassen assistentes) even binnen was, was hij een stuk rustiger. Dus als het volgende week hetzelfde verhaal is, ga ik haar gewoon vragen achterin te komen zitten. (Ze hoort mij te assisteren, maar dat vond ik niet zo noodzakelijk met 6 van die kleintjes (ik heb er 1 nieuwe bij), dat kon ik wel aan, dacht ik zo… maar het zijn echt duiveltjes! Grrr! :->

(De kinderen hebben hier in China de hele week les van maandag tot en met zondag en dan zijn ze op school van 7:30 tot en met 21:30 de hele week. Ik weet niet hoe het met de kleintjes zit, maar die maken in ieder geval ook lange dagen en week weet ik van de kindergarden, dus ik kan me voorstellen dat ze op gegeven moment liever willen spelen dan leren, maar je kan niet constant ‘ up-tempo’ dingen met ze doen…pfff!

Ik was blij dat mijn 2 les uren voorbij waren vandaag. Ik heb daarna op kantoor bij Bond gekeken of er nog leuke plaatjes waren om een idee te krijgen voor de kindergarden morgen, maar ik kon geen gepaste plaatjes vinden. Ik heb een heleboel ideeën en verhalen van internet, maar de printer bij Bond doet het al maanden niet. Kopieermachine net zo! Soms baal ik er wel van… dat niets het doet daar op kantoor. En geen een van de medewerkers doen er wat aan. De docenten doen hun best om materialen te vinden/verzinnen en dan kunnen ze er niets mee, omdat de apparaten bij Bond het niet doen. Als ze maar niet gaan verwachten dat de docenten van hun salaris-je… kopieerkosten gaan betalen bij een kopieshop om er wat van de lessen te maken. :-s Dan maar geen kopietjes…en een minder veelzijdige les. Ik heb besloten John (de directeur) toch maar binnenkort een mailtje te gaan sturen hierover. 


Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Shiqi centrum
Shiqi centrum
Shiqi, bedelaartje net buiten het …
Shiqi, bedelaartje net buiten het…
Zaterdag Shiqi centrum, autoloze s…
Zaterdag Shiqi centrum, autoloze …
Shiqi centrum
Shiqi centrum
Shiqi centrum
Shiqi centrum
DJ, Micheal aan het mixen.
DJ, Micheal aan het mixen.
Zaterdag avond bij little Italy me…
Zaterdag avond bij little Italy m…
Precies in het midden...een stukje…
Precies in het midden...een stukj…
DJ. Micheal @ Little Italy, zaterd…
DJ. Micheal @ Little Italy, zater…
Zondag les geven bij Bond.
Zondag les geven bij 'Bond'.
Xiaolan
photo by: queennie