AsiaChinaXiaolan

Dag 17 en 18 in Xiaolan

Xiaolan Travel Blog

 › entry 18 of 38 › view all entries
Ana's laatste zondag bij 'Bond'. rechts naast mij haar moeder,felicia, Ana. De 2 kinderen uiterst rechts voor en de 2 uiterst links voor en het meisje midden voor zijn mijn leerlingen bij Bond op zondag.

 

Dag 17 in Xioalan
9-12-07

‘sMiddags een motortaxi genomen naar Bond. Even bij Lia en Felicia in de klas meegekeken. Voorgesteld aan de kinderen, een paar minuutjes vragen beantwoord. En daarna bij Jilly (de manager) mijn boeken gehaald voor volgende week zondag.
Ik had nog even aan Tina (de coördinator) gevraagd wat de plannen zijn, want ze zou me een lesschema geven, of in ieder geval terugkoppelen of ik bij de 2e kindergarden les moest geven of niet, maar daar had ik niets over gehoord, dus vroeg ik haar voor alle zekerheid. Ze zei nee, daar hoef ik niet naar toe te gaan èn ik mag op zondag om half 3 beginnen i.p.v. half 9, dus ik was erg blij en ging daarna shoppen. Ik was nog steeds op zoek naar een tas om mijn schoolboeken in te doen. Dus ben ik in mijn favoriete shopping straat geweest (in het oude centrum gedeelte) … en ben geslaagd bij “Coolcat” en leuk en kwalitatief goede tas te vinden.

Ik heb thuis een lesplan voorbereid voor de volgende dag. En was van plan op tijd naar bed te gaan, maar tegen de tijd dat ik erin lag was het alweer over 1-en. SadDag 18 in Xiaolan
10-12-07

Vanmorgen ging de wekker om 7:30. Ik heb op mijn gemak alles gedaan en ging rond 8:40 lopend naar school, onderweg werd ik begroet door de bewaking van de China bank bij ons om de hoek, “Goodmorning teacher!”

Ik weet hoe hij wist dat ik docent ben… maar w.s. is dat makkelijk te raden als je als buitenlander in Xiaolan rond de ochtenduren met een grote tas, netjes gekleed rondloopt Smile

Ik was netjes een half uur van te voren op school en hoopte dat de docent (klassenassistent) er zou zijn, zodat ik haar het boek kon vragen en had ik nog wat tijd om het boek door te nemen.(want die had ze vorig week niet bij zich). Helaas… ze kwamen allemaal 2 minuten voor de les binnen kakken. Ze gaf me toen het boek en zei… “o ja, hier waren ze vorige keer gebleven en dit moeten ze nog”. (Grrr!) Ik had al wat voorbereid, maar dat was dus te hoog gegrepen! Dus moest ik ter plaatse wat gaan verzinnen! Gelukkig ben ik creatief ingesteld, want ik had het bijna opgegeven toen ik de laatste minuten van de les even ideeën tekort kwam. Maar het schoot me gauw te binnen dat ik "woordpuzzel" met ze kan doen. Dus schreef ik een paar woorden (die ze al gehad hebben en die ik net met ze herhaald heb, op het bord met een (of een paar) missende letter(s). En dat moesten zij dus aanvullen. (bijvoorbeeld.. M_th_r). Ik riep steeds een andere voor en die mocht dan het woord op het bord aanvullen. Ze waren laaiend enthousiast en riepen steeds: “teacher me, me!”

Tussen de middag had ik 2 uur pauze dus liep ik weer naar huis, wat gegeten en ik was zoooo moe dat ik gelijk op bed ging liggen en meteen in slaap viel. Haha. Ik moest wel op de tijd letten, want ik moest dus terug en ik had er helemaal geen in.

Ik had intussen gezien dat ik een SMS van Tina (de coördinator bij Bond) heb gehad met het bericht dat ik vanmiddag toch bij Ju Cheng Kindergarden les moet geven (wat ze dus zondag had gezegd dat het niet hoefde). Ik dacht “ja daaag!“, negeerde het bericht en had aan Ana doorgegeven, mocht Tina thuis bellen voor mij; “jij heb me niet gezien sinds vanmorgen en je heb geen idee waar ik ben”.

Ik ben terug naar de primary school gegaan. Daar hetzelfde verhaal… de docent kwam zelf 3 minuten te laat en zeg... O ja, sorry ik had geen boek bij me vorig week, daarom heb je het niet eerder gehad. Maar dit hebben ze gehad en dit moeten ze nog. Ze hebben examen binnenkort, dus als je dit met ze wilt behandelen graag!“.
Ik dacht ja, whatever! Komt wel goed. Dit was een niveau lager en de kinderen waren al enthousiast om me te zien. Ik liep de klas binnen en ze kwamen naar me toe gerend en allemaal vragen stellen … where are you from?! Etc.
Hierna had ik nog een klas van het zelfde niveau, dus heb ik hetzelfde met ze doorgenomen en alles verliep soepeltjes! Wink

Ik ben daarna gaan winkelen, want ik moest wat toiletartikelen halen dus heb ik dat op mijn gemak gedaan en daarna bij de Mac een choco sundae gehaald voro ik naar huis liep.

Intussen zag ik dat Tina 4 keer gebeld had en 1 SMS berichtje achtergelaten heb. Toen ik thuis kwam vertelde Ana dat Tina voor me had gebeld, maar haar broer zei dat ik er niet was. Ik belde Tina dus terug en zei: “Ooo Tina, I’m so sorry… I just got your messages and Ana told me you called. I had my phone switched off from this morning (wat ook waar was), because I wouldn’t want to be distracted during class. “

Maar ze reageerde heel normaal en zei: no, I’m sorry to tell you so late. It’s my fault. You asked me yesterday and I definitely told you, you don’t have to go, but… bla bla bla….

Dus het is allemaal goed gekomen en morgen middag, na primary school hebben we samen les in “No. 3 kindergarden”. Ik moet nu dus toch in 3 scholen les geven èn bij “Bond”op zondag, maar ik mag dan toch om half 3 beginnen op zondag, dus dat is wel lekker. Very Happy.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Anas laatste zondag bij Bond. r…
Ana's laatste zondag bij 'Bond'. …
Xiaolan
photo by: queennie