AsiaChinaXiaolan

Dag 16 in Xiaolan

Xiaolan Travel Blog

 › entry 17 of 38 › view all entries
Felicia en ik in een riksja voor het Jin Hua (bloemen) hotel.

8-12-07

Vanmorgen rond 11:00 uur wakker geworden. In huis wat schoongemaakt voor de komst van Ana’s moeder en broer. Felicia gebeld om een tijd af te spreken. Even later belde Coco (de vriendin van Chris) aan. Ze kwam net uit school maar Chris was er niet, dus kwam ze even bij mij op bezoek. Ik werkte haar gauw de deur uit want ik moest nog veel doen en om 13:00 uur had ik met Felicia afgesproken om te gaan shoppen.
Gauw wat gegeten, gedoucht en de deur uit gerend. We gingen eerst naar een massagesalon in de buurt om daar de prijzen te informeren. We hadden wat informatie meegekregen en liepen toen richting mall, want ik zou haar een kortere, plezierige weg naar Bond laten zien. Onderweg wat handige winkels en copy-shops laten zien.

Ik liet haar Ana’s junk winkel zien, waar alles op een hoop ligt.

close-up...zoals de chinezen op de foto gaan :-)
Ze vond het geweldig en vond heel veel nuttige dingen zoals truitjes en jasjes. (Ze is bang dat ze het te koud zal krijgen J ) Ik zei dat de winter hier echt niet zo streng als in New York is, maar ze had zoiets va: je kan er maar beter op voorbereid zijn, mocht het toch echt kouder worden. J

Daarna naar de 9 yuan winkel geweest, daar heb ik nog 2 truitjes gekocht.. Daarna bij de Mac wat gegeten/gedronken. Daar kwamen we een franse jongen tegen, dus aangesproken wat hij hier doet. Hij werkt hier in een onderbroeken fabriek. We hebben hem gezegd dat hij ze moet voorstellen om grotere maten te maken. Hij lachte en zei.. Tja, ik heb dezelfde probleem J .

We waren erg moe en hebben een riksja naar huis genomen.
Onderweg vlakbij de Da Fu Yuen.
Was geweldig… ik voelde me net Maxima. Onderweg riepen veel kinderen “Hello, hello!” terwijl ze naar ons zwaaiden. En wij zwaaiden terug. Felicia vond het geweldig, maar tegelijkertijd voelde ze zich ook bijna schuldig en vond het een beetje decadent om haar te laten rijden in een riksja.

We kwamen aan bij haar thuis, even wat gedronken en toen weer door naar Da Fu Yuen om Chris en Coco op te wachten. Coco zou vandaag wat medicijnen voor Felicia voorschijven, aangezien ze al een tijdje ziek is/voelt. Wederom trokken we veel aandacht terwijl we daar stonden. Een vrouw met kind in de armen liep zo naar ons te kijken dat ze over de stoeprand struikelde en haar kind uit haar armen liet vallen. Gelukkig was haar kind wat groter (een jaar of 1), de kind stond op en keek haar moeder aan met een gezicht alsof ze wilde zeggen: ”ma, waar ben je mee bezig?”.
KFC bij de mall
(Ze hadden beidden niets. )

Na een poosje kwamen Chris en Coco aanlopen. We liepen samen naar de apotheek en ging naar de juiste afdeling. Het viel me op dat ze allerlei soorten rare dingen achter de balie, onder een toonbank hadden. Dus ik zei: “Hee dat zijn zeepaarden!”. En Chris, zei: “ ja en dat zijn paarden penissen! “ Dus vroeg ik waar dat allemaal voor is. Maar ze gebruiken wormpjes, zeepaarden en paardenpenissen als een aphrodesiac hier. Coco vertlede later dat ze zelf hondenpenissen daarvoor gebruiken... (als een soort viagra) Koken als thee en opdrinken! Hahaha… Nou nou… rare mensen die chinezen! :-D

Hierna liep ik naar de supermarkt om wat spullen te halen, snel naar huis en dan naar de gouvernement gebouw waar we met z’n allen hebben afgesproken om met Ana te gaan eten.

motortaxi's onderweg
Helaas kwam Ana zelf niet opdagen, dus belde Chris haar waar ze is, bleek dat ze nog in Macau zat. Ze kon met moeite de laatste bus halen, maar niet op tijd om dus met ons te eten. (Typisch Ana! Ze plant nooit en zoek nooit wat info op tot de laatste moment :S) Felicia, Lia en Peter gingen dus naar huis. Chris, coco en ik gingen naar dat (guanz ) chinees restaurant achter ons huis en hebben er gegeten. Voor ongeveer 4 euro hadden we met z´n 3-en gegeten en gedronken. Daarna liep ik naar huis. Chris moest zijn koffie nog afhalen bij de koffieboer, dus liep hij nog naar de winkel.

Ik was erg moe, ging nog ff internetten en toen kwam Ana thuis met haar moeder en broer, begeleid door de andere Coco (van school). Haar moeder (een erg lieve vrouw), was erg blij me te zien en was erg emotioneel bij het zien van de bloemen en de welkom berichtjes die we er hadden hangen. Ze omhelsde me en zoende me alsof ik een oude kennis was die ze lang niet gezien had, erg grappig.

We hebben lang bijgeklets en ze zei dat ze mij nog graag zal bellen als ze terug keert naar Mexico en dat ik de volgende keer dat ik Mexico ben naar Guadalajara moet komen, bij hen.

We gingen erg laat naar bed en ik kreeg zelfs een goede nacht knuffel en zoen van haar moeder :D

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Felicia en ik in een riksja voor h…
Felicia en ik in een riksja voor …
close-up...zoals de chinezen op de…
close-up...zoals de chinezen op d…
Onderweg vlakbij de Da Fu Yuen.
Onderweg vlakbij de Da Fu Yuen.
KFC bij de mall
KFC bij de mall
motortaxis onderweg
motortaxi's onderweg
Felicia en ik in de riksja
Felicia en ik in de riksja
Da Fu Yuen mall
Da Fu Yuen mall
zelfde mall
zelfde mall
In de apotheek, waar de voorgeschr…
In de apotheek, waar de voorgesch…
zes pakketjes werden samengesteld …
zes pakketjes werden samengesteld…
Xiaolan
photo by: queennie