AsiaChinaXiaolan

Dag 14 in Xiaolan

Xiaolan Travel Blog

 › entry 15 of 38 › view all entries
Uitzicht op een waterval in het park

06-12-07

Vanmiddag met Ana de bus genomen naar school om de route met de bus de zien en waar uit te stappen,.
Ik heb op school boeken opgehaald zodat ik weet hoever de kinderen zijn en wat ik voor Maandag kan voorbereiden. Alle mannelijke docenten (van de administratie) kwamen ineens hand geven. De meesten kunnen geen engels dus hebben de klassenassistenten hun voor gefluisterd wat ze moeten zeggen “nice to meet you!“ dus stonden ze in een rij… en allemaal: “naas soe mies soe… whahahaha“.. En heel verlegen weg lopen.

Ik ben daarna gaan shoppen in de buurt. Eindelijk een winkel in de buurt gevonden die wat in mijn maat had, en nog goedkoop ook. Dus heb ik 2 truitjes en 1 vest gekocht voor 9 yuan! (0,81 eurocent per stuk! J .

Pagode in het park
) Ik stond wat kleding uit te zoeken. Ineens kijk ik omhoog en kijk naar buiten en er stond een hele rij van 5 dames naast elkaar, met grote ogen en een vette smile op hun gezicht naar me te kijken.

Hierna heb ik een stukje door het park gelopen en bij ff bij Bond wat papieren gehaald. Onderweg heb ik wat kaarten gehaald, maar was net te laat voor de postkantoor dus heb ik maar een sundae gehaald bij de Mac en lekker buiten op het pleintje bij Da Fu Yuen opgegeten terwijl ik lekker naar de voorbijgaande mensen keek.. J .

Ik ging hierna naar huis om snel wat te koken, eten en daarna “ge-powerwalkt”naar Bond voor de chinese taalles . Ik was er binnen een half uur. (Normaal is het 45 min. lopen).
Chris en ik waren de enige vandaag.

Bij het ingang van het park, staat ook een reclame bord voor het bloemenfestival in Xiaolan
Ana is naar Hong Kong haar moeder en broer ophalen van de luchthaven en ze komt pas Zaterdag avond weer terug.

Het was weer een interessante les. Na de lessen liepen Chris en ik samen naar huis gelopen, toen Seven (een medewerker van Bond) belde of we meegingen naar een of andere disco. Na veel getwijfel besloten we toch “eventjes” mee te gaan. Was erg gezellig. We waren met een hele chinese club van 6 en wij een paar buitenlanders…Chris, Syd, Tim en ik. En Seven probeerde steeds haar suffe, verlegen neef , Wang Chan, die 2 woordjes engels spreekt aan me te koppelen… toen ze zag dat het kansloos was zei ze oh…jullie kunnen ook gewoon vrienden worden… Hij kan je chinees leren en jij hem engels.


We hadden enorm veel snacks, kippenvoetjes, gekookte pinda’s, patat, fruitschaal, komkommer met wasabi en soya saus, erg lekker allemaal. Mary, de gastvrouw.. (die ons uitnodigde, via Seven) heeft zelf de motortaxi voor mij en Syd naar huis betaald. We waren rond 1 uur thuis… en Syd moest de volgende ochtend een presentatie geven aan een paar 100 chinese docenten vanuit heel China en ik moet vroeg op naar shenzhen. Pfff….

Maar ja, ik had dit voor geen goud willen missen!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Uitzicht op een waterval in het pa…
Uitzicht op een waterval in het p…
Pagode in het park
Pagode in het park
Bij het ingang van het park, staat…
Bij het ingang van het park, staa…
Vlakbij Bond...ons eigen Venetië …
Vlakbij Bond...ons eigen Venetië…
Ze verkopen suikerriet vanaf de bo…
Ze verkopen suikerriet vanaf de b…
Een ober in de disco show club die…
Een ober in de disco show club di…
Syd, Coco en Chris in de disco
Syd, Coco en Chris in de 'disco'
ik, Seven en Wang Chan
ik, Seven en Wang Chan
Bier en de mooie fruitschaal
Bier en de mooie fruitschaal
een van de avond entertainment (ha…
een van de avond entertainment (h…
Xiaolan
photo by: queennie