AsiaChinaXiaolan

Dag 12 in Xiaolan

Xiaolan Travel Blog

 › entry 13 of 38 › view all entries

4-12-07

Vandaag niet veel bijzonders gedaan…
Eerst uitgeslapen, wat chinese woordjes uit de reisgids doorgenomen en toen de was gedaan. In de tussentijd wat Xioalan info ge-google-d. Ik zag op “virtual tourist” (een reis community waar ik ook lid van ben), dat er nog 3 leden in Xiaolan wonen, dus heb ik ze ge- e-maild of ze zin hadden in een “meeting“. 1 daarvan, een Australische moeder die ook hier met haar dochter les gaf aan primary schools en kindergardens is inmiddels al door naar Vietnam. Maar de andere 2 heb ik nog geen bericht van.

En de tijd vloog voorbij…
Ik maakte Ana wakker, want ze moest om 16:30 bij de kindergarden zijn om les te geven en het was al 15:45uur. We liepen samen naar de Da Fu Yuen, want ik moest naar de supermarkt en zij loopt altijd door de mall om de weg naar school af te snijden. Ik moest 2 dingetjes hebben, maar ineens was het 2 uur later en had ik een kar vol :-D.

Bij de kassa zag ik in de verte Syd (m’n Australische collega) naar me zwaaien, die bij een andere kassa stond. Dus heb ik afgerekend en liep naar hem toe om te kijken of hij ook naar huis ging, zodat we samen kunnen lopen. (Hij woont onder mij, in hetzelfde pand.) Hij stelde voor om samen wat koffie te gaan drinken bij de Mac. daar had hij hele goede koffie ontdekt vertelde hij…Ik knikte en vertelde dat ik wel een sundae neem, want daar heb ik  hele lekkere chocolade sundae’s ontdekt. Ik reed mijn hele kar met boodschappen de Mac in :-) en er kwam een medewerker zelf de deur voor me openhouden en me verwelkomen. Niets is te raar hier, hahaha!

Syd vertelde me over het les geven bij Bond vergeleken met andere instanties, aangezien hij in diverse landen al een jaar of 3 les gegeven heb. Hij zit hier ook voor ongeveer een jaar en heeft het hier best naar zijn zin.  Hij had ook een geweldige mobiele telefoon provider gevonden waarvoor je voor 9 eurocent naar het buitenland SMS-jes kan versturen (daar was ik erg blij mee, want ik ben al dagen opzoek naar een provider met goed ontvangst en goedkope bel/sms- kosten. ) Hij liet me zien waar ik het kan halen, dus morgen zal ik ernaar gaan informeren. Even later kwam Ana binnenlopen. Ze kwam net terug van school,  liep langs de Mac en zag ons zitten. We zaten daar nog even te kleppen met z’n drieën en liepen daarna naar huis. Maar goed dat ik ze tegen kwamen want ik had weer teveel gekocht en ze hielpen mee de tassen naar huis te dragen ;-)
Dat terwijl ik vorig week een trolley heb gekocht ! Ik zal ‘m voortaan maar altijd meenemen als ik boodschappen gaat doen, want ik neem altijd teveel mee uiteindelijk. :-S

Ik zou vanavond Maleisische kip met groenten maken, maar omdat ik uiteindelijk zo laat thuis was en gebakken noodles bij mij had voor de (late lunch, die ik niet had), heb ik maar de noodles vanavond opgegeten en alvast de kip met groenten voorbereid voor morgen.  Hmmmm…. dat smaakte goed! Ik had zo’n pakje ‘wereldmaaltijd’ bij de supermarkt gehaald. Nou, die zal ik onthouden! :p

Tussendoor even gebeld met Felicia en later op de avond met Ana op de bank neergeploft met een zak chips en de film “Fracture” met Anthony Hopkins en Ryan Gosling gekeken.  Best spannende triller… met een rare einde :-S

O ja, morgen vieren jullie sinterklaas!
Ja hier kennen we dat niet, maar de mall is helemaal versierd in kerstfeer en de medewerkers dragen allemaal een kerstmuts (Puur commmercieel, want kerst wordt hier officeel niet gevierd en ik moet gewoon op kerstdag werken! :-( )
Ze hebben hier de meest lelijke kunstkerstbomen en versieringen die ik ooit heb gezien. Als het maar genoeg blinkt, is het voor de chinezen mooi :-D

Enne... ik kan hier geen Hyves ontvangen, dat is w.s. "verboden". De pagina is gesensureerd... ik kan er gewoon niet op.

Hee fijne sinterklaasavond!

Dikke kus van mij

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Xiaolan
photo by: queennie