AsiaChinaXiaolan

Dag 11 en kennismaking met de scholen

Xiaolan Travel Blog

 › entry 12 of 38 › view all entries
opgetut voor de kennismaking met de scholen.

3-12-07

Vanmorgen had Tina (de coördinator bij “Bond") mij gebeld zoals afgesproken. Ze had met de scholen afgesproken dat we samen rond een uur of 4 uur zou komen kennismaken. En sprak rond half 4 af met mij aan de achterkant van de Da Fu Yuen.

Daarvandaan liepen we samen naar de school waar ik 4 dagen in de week les zal gaan geven. Onderweg gaf ze wat aanwijzingen zodat ik het straks ook lopend de weg weet te vinden in m‘n eentje. De school is ongeveer een half uur lopen vanaf mijn huis. (Ja, we lopen hier heel wat af, omdat het makkelijker is, dus ik hoop heel wat af te vallen straks ;-))

Toen we bij de school aankwamen liepen we de trappen op, langs sommige klaslokalen en er was zelf een docent die naar het raam kwam rennen om mij van dichterbij met grote ogen en open mond te kunnen bekijken…
Een jong meisje die we onderweg tegen kwamen bovenaan de trap keek me aan, begroette me en maakte een buiging. Ik voelde me net de koningin op bezoek bij deze school. :D

Tina moest even vragen naar de juiste lokaal en eenmaal daar werd ik voorgesteld aan de contactpersoon van de school en alle chinese klassen-assistentes. Een van hen liep even weg om het nieuws te verspreiden en binnen ‘no time’ kwamen er 3 andere medewerkers aanrennen die zich kwamen voorstellen, mij bewonderen (van top tot teen bekijken) en vragen stellen… Zoals waar ik vandaan komt etc. Maar Aruba kenden ze niet, nooit van gehoord... dus ik zei dat ik de afgelopen 20 jaar in Nederland heb gewoond, maar dat konden ze ook niet, dus heb ik het maar op Europa gehouden en van oorsprong vlakbij Amerika. “Ooohhh, America!” Riepen ze toen. (snapten ze dus niet helemaal) dus toen probeerde Tina dat in het chinees uit te leggen.

Ze wezen me m’n toekomstige bureau aan in het kantoor waar de assistentes zitten en ineens kwam er een man aanlopen die over een muurtje al zwaaiend “halloooooooooo!” riep. Dus ik riep op de zelfde wijze “hallooooooo” terug J (geen idee wie hij was).

Daarna heeft de contactpersoon voorgesteld om mij de klassen te laten zien. We liepen van de eerste naar de vierde en bij alle deuren staat er in het chinees de “groepsniveau” en lokaalnummer op. Ik ga dus 4 dagen per week les geven aan beginners op de ‘primary school’ . Op dinsdag en donderdag moet ik na de ‘primary school’ door naar een ‘kindergarden’ daar in de buurt en daar nog eens 2 uurtjes les geven. En op zondag dan ook ‘kindergarden’ les geven bij Bond. Dus in totaal moet ik op 3 scholen les geven. L

Hierna liepen we naar “No.3 kindergarden“. Ook één van de scholen waar ik les zal geven vanaf volgend week. Hier hebben we de klas van Tim (een Britse collega) en Seven (een chinees klassen- assistente) een half uurtje meegemaakt. Tim is een echte entertainer en had de kinderen helemaal onder controle. Heel leuk om te zien. Z’n manier van “les geven/spelen ” was zo pakkend dat ik, na dat ik daar weg liep nog steeds met dat verzonnen liedje in m’n hoofd zat. (“red ’n’ yellow, and green, and pink…”. ) :-D

Hierna ben ik met Tina naar een andere (nieuwe) school (ook kindergarden) gegaan, waar ik evt. les zou moeten geven (Ana vervangen) maar de directie had gezegd, dat ze liever niet nog een nieuw gezicht wilde, want vóór Ana hadden ze Lia en Ana zit er net 2 weken, nu gaat ze weg… en de ouders klagen al, dat hun kinderen in korte tijd zoveel verschillende docenten hebben gehad, dat kan niet bevorderend zijn voor de kinderen. Dus hoef ik gelukkig niet ook daar les te geven. …Pfff!

Tina gaat met Jilly (de manager van “Bond” in Xiaolan) praten om Lia weer terug te zetten bij deze school en dan neem ik Lia’s klassen over op de zondag ochtend bij “Bond“. Daar zit ik eigenlijk ook niet echt op te wachten, want anders had ik op zondag pas tegen half 3 mogen beginnen, maar nu dus om half 9! :-S… We gaan het zien...nog even afwachten dus. (Ach, ik vind eigenlijk alles best, als ik maar niet meer dan de 22 contracturen hoeft te werken) en genoeg tijd heb om de omgeving te exploren ;-)

Vrijdag a.s. ga ik met Felicia, Lia en Peter naar Shenzhen. We gaan Shoppuhhh!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
opgetut voor de kennismaking met d…
opgetut voor de kennismaking met …
Xiaolan
photo by: queennie