Quito

Quito Travel Blog

 › entry 2 of 7 › view all entries

Gisteren zijn we aangekomen in Quito. De aankomst was erg spectaculair. Quito ligt namelijk op 2850 meter hoogte tussen de bergen in. De luchthaven ligt dan weer midden in de stad. Dus met een haarspeldbocht naar links en sterk dalende, vlak boven de huizen, touch-down en flink in de remmen.

We hebben een super hotel in het oude centrum van de stad. Ideaal gelegen aan een plein. Het restaurant op de 4e verdieping kijkt ook uit over het plein: erg mooi! We hebben er gelijk maar een ontbijt genomen bij aankomst. Het was al het derde ontbijt, want we hadden er in het vliegtuig ook al twee gehad.

De rest van de dag hebben we de stad een beetje verkend. En met name het openbaar vervoer leren kennen. Allereerst de taxi┬┤s. Die kosten hier heel weinig. Voor 2 dollar kun je de hele stad doorcrossen. De tax-chauffeur moet alleen wel de meter aanzetten en dat willen ze niet allemaal. Gelukkig hebben we daar in Athene al ervaring mee opgedaan: uitstappen en een volgende pakken. Er zitten gelukkig ook erg aardige chauffeurs tussen. Ook zijn we al met de bus geweest. Dat ging best goed. We wisten zelfs hoe en waar we moesten overstappen. Alleen staakte het personeel van de aansluitende groene snelbus-lijn. Toch maar weer een taxi dan. 

Omdat de stad zo hoog ligt waren we de eerste dag snel buiten adem. Met een kabelbaan zijn we ook naar 4100 meter hoogte geweest. Prachtig uitzicht maar ook een beetje duizelig en kortademig. Heel langzaam lopen dus!

Vandaag blijven we nog in Quito. We gaan onze spullen voor de Galapagos-reis halen. En de stad nog wat meer verkennen. Morgen willen we naar de Cotopaxi vulkaan.

Oja, met de taal gaat het erg goed. Vooral met taxi-chauffeurs :-) Hier en daar een Spaans woord, dan weer een Italiaans woord, eventueel met andere uitgang en dan weer een Engels of Nederlands woord. Erg lachen!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Quito
photo by: Bluetraveler