Films in de bus naar Cuenca

Cuenca Travel Blog

 › entry 7 of 7 › view all entries

Het was een mooie dag in Alausi, zo ´s ochtends tot een uur of tien. Wij lekker in de zon ontbeten en vroeg naar het station om kaartjes te kopen voor de treinrit naar Devils nose. Helaas.. er was (nog steeds) een piepklein onderdeeltje kapot.

*Advertorial* Dat doet de NS toch beter!  *einde advertorial*

Toen hebben we snel de bus naar Cuenca gepakt, die was er een half uur eerder dan gepland.

*Advertorial* Cuenca buslines staan klaar terwijl u wacht! *einde advertorial*

Het werd weer een bijzondere rit: volgens het boekje drie en half uur (hahaha), maar.... na een half uurtje stopte de bus: er waren wegwerkzaamheden en de weg was ruim een uur geblokkeerd. Achteraf bleken er grote rotsblokken op de weg te liggen (de treinrit was veiliger geweest!). Toen we weer reden stopte de bus opnieuw en stapte iedereen uit. Overigens laat de chauffeur de motor dan gewoon draaien. Toen wij ook voorzichtig uitstapten om water te kopen, bleek dat iedereen rustig zat te eten in een restaurantje, samen met de chauffeur.  hahaha. Daarna ging de rit vrij vlot en bijna twee films verder kwamen we aan in Cuenca.

¿Films? Ja: op de lange afstanden worden er vechtfilms gedraaid in de bus, zo hebben we al gezien: Kung-fu met Jacky Chan, Rambo 1 en 2 en JanClaude Vandamme.

Uiteindelijk hebben we er vijf uur over gedaan en kwamen we aan in een grote busterminal in Cuenca, het leek wel een groot vliegveld. Een vlotte taxi bracht ons voor twee dollar naar ons hotel.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Cuenca
photo by: Ils1976