Cotopaxi by bike

Quito Travel Blog

 › entry 3 of 7 › view all entries

Na een super relaxte dag in Quito op woensdag, was het vandaag tijd voor wat actie. En hoe! We hadden een tour geboekt bij een lokaal reisburo om naar de Cotopaxi vulkaan(5897m) te gaan. En dan omhoog lopen en naar beneden fietsen. Klinkt leuk toch?

En dat was het ook. Afgezien van het hele vroege opstaan (5.15 uur wekker) en het zeer vele gehobbel in busje en 4x4-wagen was het een bijzondere ervaring. De vulkaan was prachtig met sneeuw en ijs bedekt. Met de 4x4 zijn we tot 4500m gereden. Daar is een parkeerplaats en vanaf daar moesten we verder te voet. Stap-voor-stap en regelmatig pauzeren, want veel lucht is er op die hoogte natuurlijk niet. Het uitzicht was prachtig: over een grote vlakte met rondom andere bergen en vulkanen. Na anderhalf uur (volgens Arjan leek het wel 3 uur) bereiken we een hoogte van 4800m waar een Refugio (hut) is. Daar maakt onze gids een heerlijke lunch voor ons klaar.

Toen weer terug naar beneden gewandeld wat een stuk sneller en makkelijker ging. Op de parkeerplaats kregen we onze mountainbike en toen maar naar beneden naar 3800m. Oja, met een schattig helmpje op. De foto┬┤s zijn vast erg spectaculair geworden en we vinden onszelf erg stoer.

Evaluatie tijdens het avondeten in het King Chicken (...) restaurant:

Arjan: En vond je het een beetje leuk?

Cor: Nee.

Arjan: Nee?

Cor: Nou ja, dat gehobbel was gewoon teveel van het goede.

Arjan: Ja, en het was wel een beetje TE actief voor ons.

Cor: Maar de groep was leuk.

Arjan: En het uitzicht erg mooi!  

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Quito
photo by: Bluetraveler