AsiaChinaWuhan

szabadnap

Wuhan Travel Blog

 › entry 36 of 51 › view all entries
Celine, Em, Lovelyn
A vasarnap egy remalom volt. az oraim egyenletesen szornyuek voltak, es valahogy nem akartak veget erni.
az ido mulasat nem segitette a non-stop diderges. Nemi ritmust kolcsonzott a napnak a natham tuneteinek (a  kinai nepet amugy elkepeszto) kezelesi rutinja. Ezek sztem nem lattak meg embert zsebkendobe orrot fujni.

Egyetlen mod kinalkozott a nap esemenyeinek feldolgozasara: finom vacsiiii. Emet elcibaltam a koreai etterembe, es megetettem a multkori csodaval (bee bim bam, vagy hogy hivjak), en pedig habozas nelkul egy szett szusit rendeltem - merthogy a koreaiaknak is van szusijuk.
 
Hazaerve varatlanul kiderult,h bulizni kell menni. Nagyvonaluan igent mondtunk Isi invitalasara, es az Opposite nevu helyen az elso alkalommal ellentetben pompasan szorakoztunk.
en es Celine
Ehhez azert az is hozzajarult, h ingyen piat (nana, h whiskey megint) , gyumolcstalat, es csilis csirkeszarny-ragcsakat is biztositott a szorakozohely vezetosege. Nem teljesen elitelendo modon minden nagykutya begyujtotte a telefonszamainkat es email cimeinket, h legkozelebb is ellathassanak minket a kinai parti alapveto kellekeivel. O, pedig milyen kevesbe kerul nekem feher borunek es szokenek lennem!

Reggel (delben) hotelszobat probaltam foglalni a shanghai alomkaracsonyhoz. Nem ert total felkeszultlenul,h az angol nyelvu szobafoglalasi forrovonal addig a pillanatig angol nyelvu, amig a kedves telefonos kollega bele nem szol a kagyloba. Amikor inglisul belekommunikalunk a telefonba, tobbfele reakciot figyelhetunk meg. 1. lerakjak a telefont. 2. azt mondjak, h nem beszelnek angolul, es lerakjak a telefont.
i'm sure the kids don't agree
3. elszaladnak vkiert, aki beszel angolul, es amig erre a szemelyre varakozunk, lerakjak a telefont. Miutan a szamitogepben nem akartam sulyosabb kart tenni, elugrottam Cathy-ert, h sziveskedjek kapcsolatba lepni a hotelekkel. O problemat az egyik TA-hez delegalta, aki az enyemtol eletro modszerrel -kinaiul- ert el nagyjabol hasonlo sikereket. ( 3 agyas szoba nincs, ha van draga, nem lehet meg foglalni, tul koran van, nem lehet mar foglalni, karacsonyra minde betelt) ...Az istenek azonban  megkonyorultek vakaciozni keszulo kis csaladomon: a szobamba visszaterve lattam, h megerkezett az egyik 'fantom' hotel foglalast megerosito emailje. Jeeee. Az Ikrek alapvetoen kurva mazlistak.

Fel 5 magassagaban jartam egyet a szokasos utvonalamon, szigoruan nezelodes, ugye.
Em's new career?

6kor gyulekezo a havonta megrendezesre kerulo tanari vacsorahoz!! Fel 8 kor el is indultunk, es orommel tapasztaltam,h az Isi altal nagyon dicsert olasz etterembe megyunk. A kaja tulajdonkepp rendben volt, de azert ismetelten elmorogtam  a bajszom alatt a "Kinaban csak kinait" hangzatu eletbolcsessegemet.
A vacsin Hankou-bol szinte mindenki reszt vett, Wuchangbol viszont nem jott Jen es Brit, mert Hongkongba vannak vizumbeszerzo kirandulason. Felbukkant viszont a botranyos Tom. Mindannyian szomoruan ertesultunk, h holnap Pekingbe koltozik ('cuz I have teaching experience!!", "this school screwed me", es egyebek). az elet mar csak ilyen.
Regi tapasztalatoknak megfeloen azokkal toltottem az idot, akikkel eddig is joban voltam. Celine, a kameruni lany nagyon kedves es erdekes ember,biztos joban leszunk!
A vacsi foglalkztatasugyi szempontbol emlitesre melto esemenye volt meg, h Emnek barzongorista allast ajanlottak. Udvariasan eltettuk a kartyat.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Celine, Em, Lovelyn
Celine, Em, Lovelyn
en es Celine
en es Celine
im sure the kids dont agree
i'm sure the kids don't agree
Ems new career?
Em's new career?
with Isi
with Isi
Wuhan
photo by: FK27