AsiaChinaWuhan

megol a szmooog

Wuhan Travel Blog

 › entry 18 of 51 › view all entries
ferry ride on the Yangzi

ma reggel ismet felkerekedtunk Connie-val, hogy megkisereljuk vegrehajtani az egeszsegugyi vizsgalat cimu projektet. ezuttal az volt a poblema, hogy mar felkeleskor majdnem ehen haltam, es pontosan tudtam , h mar az odaut is egy orokkevalosag, nem hogy meg kivarjam az ehgyomorra vegzendo vizsgalatok veget. csak remelni mertem, h ma nem lesz ott a Kinaban jelenleg tartozkodo osszes kulfoldi, mint a multkor.

es tenyleg megusztam! egy ora alatt megvolt az egesz!! Connie-val el sem akartuk hinni a mult heti megprobaltatasok utan. (akkor SEMMIT sem sikerult elintezni, es 1.5 ora buszut+2 ora varakozas utan vissza kellettt rohanni a suliba (1h),mert nem volt senki, aki az HPJ-s orakon helyettesitsen.)

A sikeres muveletet villamsoppinggal unnepeltuk meg, ill.

The Great Yangzi Bridge
Connie megmutatta a tuti helyet cipo-es ruhavasarlasra. vasarnap fizetes, hoho!

Delutan  a varazslokkal indultam kalandturara. jon vmi haverjuk otthonrol latogatoba,es igy nem tudnak hetvegen elmenni Shanghaiba. Kuldetesunk tehat a vonatjegy visszavaltasa volt a wuchangi allomason. Ket mondattal vagtunk neki az utnak:  papirkankon a felso volt az, h "az allomasra szeretnenk menni," masik meg az, h 'melyik ablaknal kell visszavaltani a jegyet?" a megfelelo sorminta kello helyen felmutatasaval egesz jol el lehet boldogulni.

hogy a kellemeset a nagyon kellemessel otvozzuk, komppal keltunk at a Jangcen. Kozelrol egy picit meg csunyabb a folyo, de nem baj, szeretjuk nagyon. a tuloldalon taxiba vagtuk magunkat, es negyedszerre meg is talaltuk a vasutallomast. az epuletet epp felujitjak/felepitik - ba**tt nagy lesz-, de negyedora setaval konnyen el lehet erni egyik szeletol a bejaratig. a kuldetes teljesitese utan rajottunk, h olyan cetlink nincs, h "a komphoz szeretnenk menni", ugyanis Hankouban gyalogszerrel kozelitettuk meg az objektumot.

De hat nincs az az atlagos turista szamara megoldhatatlan problema, ami Petra tarsasagaban ne valna gyermekjatekka. :) Az Ullanktol kapott felbecsulhetetlen erteku szavak nelkuli szotarral (ez komoly!!) a kezemben barhova eljutok es barmit megveszek. a taxisnak elektivitiztem azt, h "kompallomas", valamint  akcentus nelkul hozzatettem ,h "Hankou, Hankou, ten yuan, ok? ten  yuan?" . a biztonsag kedveert Mike mindezt megtoldotta egy hajokurt hangeffekttel is,es mar suhantunk is.

Visszafele a kompon vihogtunk jo sokat, ugyanis kiszurtunk egy feher embert. vegul nem fenykepeztem le, de persze Mike nem birta ki es leszolitotta, h ugyan mi a fenet keres errefele. A bacsi angol konferenciaturista volt meglehetosen rendezetlen arcberendezessel es fogsorral, es hamisitatlan angol mondjara keszsegesen elujsagolta, h epp most jon a teapiacrol. (nyilvan azonnal lecsaptunk mi is a cimre, o csak tudja..)

hazafele setalva a fiuk kedveert betertunk egy gyorsetterembe -oh, ez az orokos bizalmatlansag a helyi kajaval szemben!- es ismetelten igen jol szorakoztunk. ketsegtelenul zsakbamacska filing Wuhanban ugy rendelni, h vega vagy es nem tudsz kinaiul. Recita haverom ugy csokkenti ezt a kockazatot, h hord magaval egy szep kinai karakterekkel  irt A4 es meretu papirlapot, amelyen az all, hogy o vegetarianus es ehes. na most o ezt  a helyszinen elo is vette, en pedig ha mar ott voltam, vadul mutogattam a szines kepecskes nema szotarammal. szetrohogtuk magunkat, de a pultosok is. elvitelre kertuk a kajat,ugyh most nem is tudtam meg, mit sikerult valasztani.

este az oram ok volt. kozoltem a gyerekekkel, h meg vagyok fazva, nincs hangom, ugyhogy kuss legyen. erdekes, de ugy latszik, lehet uvoltozes nelkul orat tartani...mondjuk eleg lapos volt a hangulat.

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
ferry ride on the Yangzi
ferry ride on the Yangzi
The Great Yangzi Bridge
The Great Yangzi Bridge
Wuhan
photo by: FK27