AsiaChinaWuhan

hm..

Wuhan Travel Blog

 › entry 38 of 51 › view all entries
Komoly bajban voltam az iment a cimadassal. Mert ugye a cim  a szoveg tartalmat hivatott a tomoren kifejezni, egyszersmint az olvaso erdeklodeset felkelteni. Ez utobbi elvaras miatt adtam mai bejegyzesunknek a 'Tomeny unalom' helyett a jol hangzo es megragado 'Hm' cimet .

Reggel igyekeztem koran felkelni, igy enjeimmel kozos megegyezes alapjan a 9:38-as keles mellett dontottunk. Kevessel 10 utan derektol lefele kamuflazs-szerelesben es a biciklit konnyeden vallamra vetve elhagytam az objektumot. Cel a Zhongsan Park! Kicsit fura ido volt: fenyes es langyos, de a szmog megtorte a Napocska sugarait es ettol varosunk kisse titokzatos,am megis bizakodo hangulatot arasztva vagott neki a penteknek.

A Zhongsan Parkot elvezhetoseg es latvanyossag szempontjabol a Jiefang Park moge sorolom. Bar egy pompasan karbantartott es csoppet sem eletveszelyesnek tuno vidampark is helyet kapott a teruleten,
a 'zoldseg' kategoriaban az utobbi magasabb pontot ert el. Csupan ketszer inogtam meg a rangsorolasban: a 'Foldre dobott femdobozert lehajolo kisfiu' bronzszobranak valamint  'A nagy femhangya felmaszik a piros pritaminpaprikara' c. szobor megtekintesekor halat adtam a sorsnak, hogy Kinaba vetett.

Az idokeretet szep feszesre huzva epp visszaertem ebedre. Banatomra senki sem jelent meg a T. Kollegak kozul -csak Tina Ex, de o sajnos nem szamit. Maganyomban kedvenc savanyu-csipos zoldbabombol 3szor szedtem. Ebed alatt tanuja lettem egy balesetnek (Tina jelenlete ezzel rogton ertelmet nyert ill. mit hagytak ki a  tobbiek, heheh!! ). Baratnenk alatt 5742986876 darabra tort a kis muanyag szek, es szegeny para a masodperc toredeke alatt korulbelul vizszintes poziciot vett fel. Csodalatos modon a kajaja meguszta a katasztofat. A sertett illendoen felhaborodott, melyet  a jelenet tobbi szereploje tokeletesen ignoralt. Isi elfojtott mosollyal az arcan tavozott.

Ebed utan visszatertem a Vadhattyukhoz. A Vadhattyuknak ellenben mas programja lehetett, mert almot kuldtek  szememre, igy aldoztaul estem egy kis delutani szundinak.
4 fele mar tukon ultem, alig birtam kivarni a kotelezo seta idejet. Kozben megerkezett az uj ausztral csaj is, es ugy tunik, tok normalis. John, Annie ( igy hivjak) es en harmasban indultunk maszkalni. Persze nem affele celtalan bolyongas volt a mai kaloriaegetes sem, egy dolog hajtott bennunket elore: ujgur sult fuszeres kenyeret kell szerezni! Tegnap mar vasaroltunk ebbol a nagyszeru taplalekbol, es hat egy szo,mint szaz, fuggok lettunk. Az  fuszeres olajjal megkent, parazson megsutott pita-szeru kenyerek azonnal megbabonazzak az embert es magnes modjara huzzak vegig a Zhongsan Dadao-n. Mmm.

Az esti oram nem ment a leggordulekenyebben a diaksereg elfogadhatatlan magatartasa miatt. Egy kis bunti-diktalas es hangosan olvasas azonban rogton lecsillapitotta a kedelyeket ( addiktiv dolog ez a fegyelmezes..).

Este a Strange Orange Juice -nak keresztelt etterembe mentunk vacsizni, ahol is a veletlen mintavetel ujboli alkalmazasa miatt ket nagyjabol egyforma kaposztaetelt sikerult rendelnem. Ne feledjuk ugyanakkor, h Petra SOHA nem teved, ha kajakrol van szo,  igy  a puccos steakeket messze maguk moge utasitva az en kaposztaim voltak a legkaposabbbak az asztalnal.Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Wuhan
photo by: FK27