AsiaChinaBeijing

Falak

Beijing Travel Blog

 › entry 7 of 51 › view all entries

Az egesz nap a Nagy Fal megkozelitese (0.70 nap) , megmaszasa (0.1 nap)  es az onnan valo visszateres (0.2 nap) kore szervezodott.

Minden modern hatizsakos Bibliaja, az  LP ova int attol, hogy veletlenul olyan turista buszba szalljunk, amely mindenhova elvisz, es mellesleg a Nagy Falat is utba ejti. Nos, az ilyen buszokat igen nehez kikuszobolni.

Reggel csatlakozott hozzank egy ausztral lany, Robyn, akirol a nap dereka fele kiderult, hogy profi falmaszo (vagy legalabbis hegyi kecske osokkel buszkelkedhet). De kezdjuk az elejen.

ket sikertelen buszvadaszati kiserlet utan a harmadik tarsasagnak beadtuk a derekunkat, es balgal modon arra szamitottunk,h  1-2 ora mulva megpillantjuk a Falat. bemelegiteskent vartunk vagy 50 percet a buszban, ami viszont igen gyorsan elrepult, mert a teveben kivalo kinai komikusok szorakoztattak az utazni vagyo kozonseget.

hogy  mindenki reszesuljon az elmenyben, a biztonsag kedveert max. hangerore allitottak a dvd lejatszot.

11 korul elindultunk. az idegenvezetonk egy kigyotermeszetu holgy volt, akit a tobbi utas is utalt. A csunya tekinteten kivul az volt az egyik  legrosszabbb tulajdonsaga, hogy egy levegovetelllel 4 oran at tudott beszelni a hangsulyozasa alapjan egyenlo fontossagu dolgokrol. Eloszor a Beijing Amusement Parkba (???) vezettett utunk, ahol nem csinaltunk semmit. Ezt kovetoen egy nagyon ronda helyre buszoztunk. Rendes turistakent a tobbiekkel egyutt mi is megvettuk  a jegyunket, hogy bejussunk a csunya epuletbe, de amikor kiderult, hogy viaszbabu muzeumrol van szo, addig konyorogtunk, amig vegul visszavaltottak a jegyunket. Amig  a tobbiek a muzeumoltak, mi egy nagysikeru kepzeletbeli nescafe reklamfilmet allitottunk be.

Hihetetlen talalekonysagrol teve tanubizonysagot lefejeztunk 3 muanyagpalackot, a szimpatikus bufes bacsi pedig forro vizet bocsatott a rendelkezesunkre.

Kovetkezo allomasunk is egy visszataszito hely volt, ahol 46586 negyzetmeteren kivalo kinai szuvenirok csabitottak vasarlasra. Gyilkos valasztek.

ekkor mar 5 oraja voltunk uton, Nagy Fal sehol.

Persze egy ido utan elkerulhetetlenne valt, h azert arra kanyarodjunk, es du 4 ora magassagban vegre felbukkant a tavolban.

Jegyvasarlaskor a kigyolany elkezdett uvoltozni velunk, a tobbi utas meg vhogy visszakerult a buszba, majd  ketsegbeesett sikongatasuk ellenere az egy szempillantas alatt elhajtott veluk.  csak lerazta az imeperialistakat  a hulye kurva. Igy aztan vettunk szepen jegyet, egy masik idegenvezeto pedig megmondta, h melyik busszal tudunk visszamenni Pekingbe.

 Ezzel minden rendben is volt.

Badaling megmaszasara kb 1.5 orank volt. A vegere annyira remegett a labam, h csak a korlat mellett tudtam lejonni. Robyn, az ausztral lany azt hazudta az idegenvezetonknek, h kificamodott a bokam, azert vagyok ilyen lassu. (Ugyanis ez a busz is ott akart hagyni bennunket.)

A visszaut 2 oraig tartott, es mar haldokoltunk az ehsegtol. Ezt nemileg csillapitotta, h az elottem ulo parocska felvaltva rokazott elottem a buszban. Megbeszeltuk a csajokkal, h a jol sikerult nap vegen mindenkeppen  megjutalmazzuk magunkat pekingi kacsaval .

A kacsarol inkabb nem szamolok be, mert meg mindig faj az emleke.  Egy alom volt.

vacsi utan elmentunk sorozni. hazafele lattunk  ket frissen vagott kutyust, akiket vittek perzselni. Haat, lehet, h meg ellen tudok allni a kutyahusnak egy darabig.

 

 

 

 

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
see the certificate?
see the certificate?
harom a lany
harom a lany
Great Wall
Great Wall
Great Wall
Great Wall
Peking duck
Peking duck
yummy wrap
yummy wrap
Beijing
photo by: Deats