Minor Setback

Cuernavaca Travel Blog

 › entry 5 of 17 › view all entries

Hey hey Iedereen

Dit is niet mijn reguliere blog (die komt morgen of overmorgen), maar een blog even snel naar aanleiding van mijn lichamelijke toestand, Eerst wou ik vermelden dat ik me nog super vermaak en dat er geen aanleiding is voor iemand om zich zorgen te maken. Ik ben hier in goede handen.

Laat ik maar bij het begin beginnen. Afgelopen zondagavond voelde ik me niet al heel erg lekker. Ik had last van een lichte verhoging en had behoorlijk last van me maag. Op dat moment dacht ik dat het wel zou over gaan en de volgende dag bleek dat ook zo te zijn. Ik had geen aanleiding dat ik nog een aanval zou krijgen, maar nu was ik gisteren samen met Tere en een goede vriend van haar in Mexico City waar ik nog een aanval kreeg. Echt werkelijk alles wat er in me maag zat kwam er ook uit. Dus toen snel weer terug gegaan naar "Cuernavaca" en daar een doctor opgezocht. En wat bleek dat ik ongeveer al een half jaar met een maaginfectie heb rond gelopen, die er alleen nog maar op zat te wachten dat ik een keer iets verkeerd at. Nu is het zo dat in Mexico dingen aan eenmaal er iets minder hygienischer zijn dan in Nederland en dus alleen maar een kwestie van tijd was.

Om in het kort uitleggen hoe iedereen een maaginfectie kan oplopen. Het is als volgt: toen ik naar Frankrijk ben gegaan is gelijk ook me hele eetpatroon veranderd. Ik at later dan normaal, en ik at ook veel kruidiger dan normaal, en ik begon in eens veel meer een meer te sporten (vaak ook zonder voor die tijd of na die tijd goed te eten). Op een of andere manier kan je maag daar niet tegen en begint ineens veel meer maagzuren te opteslaan, want deze is gewend aan het feit dat je op bepaalde momenten eet en zelf het soort eten dat je eet, want eet je veel kruidigerdan normaal, dan maak je maag te veel zuren aan. En 1 van de eerste ziekte beelden is dat je ontzettend "Gassig" bent. Gebeurd dit voor een te lange periode dan kan je dus een infectie oplopen, omdat je gehele darmflora overhoop ligt. Zo zie je maar weer hoe belangrijk regelmaat is.

Maar wat ik al zei ik maak het goed, Ik was er op tijd bij (veel later en ik had in het ziekenhuis gelegen) en kan gewoon nog alles doen (helaas niet eten), Ben goed verzekerd, maar duur is het hier toch al niet. De doctor heeft me 2 verschillende soort antibiotica gegeven, 3 andere soorten medicatie en een streng dieet voor de eerste volgende week.

Het gaat iedereen goed, Muchos besos.

Ps 1: Ik wil graag Tere en haar familie super bedanken omdat ze me zo super hebben geholpen. Tere is al die tijd bij me geweest en is een super support voor me geweest. Dank je wel schatje.

Ps 2: Paul zou jij je de verzekeringspapieren kunnen inscannen en op sturen, want dat kan ik het van het weekend regelen.

 

connievandeb says:
Hi schatteke,

Je laat me toch even schrikken hoor, maar gelukkig komt het alweer goed als ik je verhaal zo lees. Ik ben blij dat Tere bij je is. Hoe zit het nu met je verdere reisplannen?
Lopen deze nu ook vertraging op? Je ziet maar dat wanneer je onder moeders vleugels vandaan vlieg, dat je ook goed op jezelf moet blijven passen. ;) Ik ben blij dat je in goede handen bent en ik hoop dat het je vakantie niet al teveel verstoort.

knuffel en beterschap, je Mam
Posted on: Aug 03, 2007
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Cuernavaca
photo by: Mar_Mar