Primera Semana en Mexico

Cuernavaca Travel Blog

 › entry 1 of 17 › view all entries
Me at the castle of "Cuernavaca"

Hey hey iedereen die deze weblog leest.

 

Mijn eerste berichtje vanuit het heerlijk zonnige Mexico. Tis momenteel iets voor 12 en de zon schijnt al volop. Het weer tot nu toe is goed geweest met in de avond een heerlijk verfrissend buitje en overdag heet tot zeer heet (30+), maar aangenaam. Het klimaat hier is zoveel beter dan dat in Nederland want met 30+ is het niet benauwd maar aangenaam, warm maar aangenaam. Dat betekent dat je niet zo zweet J.

 

Maar hoe zijn mijn bevindingen tot nu toe; in 1 woord geweldig, wat een schitterend land met geweldige mensen.

The remainders of the Aztecs
Eerst heb ik naar een vermoeide reis heerlijk kunnen uitslapen. De reis had onnodig wat langer geduurd dat gepland, want in “Washington” lag er onder ons vliegtuig een plas olie of zoiets dergelijks, maar desondanks veilig aangekomen, wat familie van Tere ontmoet en toen ben ik gaan slapen in me eigen appartementje, wat klein maar zeer fijn is. De ochtend erop samen met de familie van Tere ge-ontbeten, moeder, broertjes, tante, nichtje en een vriendin van de familie. Daarna even de stad in gegaan om te zien hoe “Cuernavaca” eruit ziet. En samen met Tere wat plannen gemaakt voor de aankomende weken. Maar kort over Tere haar familie, echt een super gave familie. Het blijft zo nu en dan lastig die taal barierre maar desondanks een geweldige familie.

 

Daarna ben ik op vrijdag samen met Tere en 6 van haar beste vrienden naar “Playa Ventura” gegaan. Dat is een strand in de regio “Guerrero” ongeveer 100 km hemels breed van “Acapulco”. “Guerrero” is een van de armste regio’s in Mexico. Wat dus echt arm is, moet zeggen dat het behoorlijk veel indruk op me gemaakt heeft. Zoiezo is de economie in Mexico anders dan in Nederland, wat alles goedkoper maakt, maar ook in een zekere zin een beetje unfair. Want mijn budget voor deze vakantie is meer dan wat sommige mensen hier per jaar verdienen.

Jolly fun with balloons :D
Geeft toch een raar gevoel.

 

Desondanks zeer genoten van het strand. Het was een zogenaamde “Virgin beach”, wat niet inhoud dat je maagd moet zijn om er op te mogen, maar dat het vrij is van grote hotels en andere grote commerciële organisaties. We zaten daarom in een tent op het strand, wat een geweldige ervaring is. In de nacht word je in slaap gewiekt door de golven en in de ochtend gewekt door de zon. Als iemand ooit in Mexico is en wil naar een strand toe gaan en niet bedolven wil worden onder de toeristen, moet zeker naar 1 van de “Virgin Beaches” gaan. Het was super goedkoop ongeveer €5 per dag inclusief eten en drinken en douche, rustig en super gaaf. Dus daar heb ik de afgelopen 4 dagen gezeten. Dus vandaar mijn radiostilte van de afgelopen paar dagen. En doordat ik omringt werd door Mexicaanse mensen is me Spaans al super vooruitgegaan en heb nu ook weer de motivatie gevonden om nu elke ochtend een uurtje te gaan studeren

 

Om 2 uur komt Tere weer langs om weer wat leuke dingen te gaan doen. Een kort overzicht van dingen die ik hier ga doen in de aankomende week.

 

Naar een waterpretpark (“el Rollo”), “Tepozhlan”, “Toxca” en “Mexico City” en nog veel meer.

 

Laurens vanuit Mexico over en tot de volgende keer.

 

Muchas besous,

 

Ps: voor degene die er geïnteresseerd in zijn, Ja ik ben iets verbrand, maar daarnaast ook super bruin geworden, en dat is 6 dagen Moehahahahaha J

 

Ps2: Alle dingen die tussen haakjes zijn geschreven zijn steden van welke ik hoop dat ze goed geschreven zijn, maar verder geen garantie over geef.

connievandeb says:
Hallo Lau,

Gaat het allemaal nog een beetje of ben je al aan het aftellen totdat je terug mag naar het koude natte Nederland? Het is momenteel niet warmer dan 18C. Veel regen. We hopen nog steeds op beter weer. Wellicht wordt het
pas september... knuffel mam
Posted on: Aug 17, 2007
wendyz says:
Hey Lammert, hoe gaat ie? Zo te zien spaug je er niet van!! Als je het niet begrijpt, moet je de vertaling maar aan je broer vragen. Die gaat in dat gat wonen, SUKKEL!!! Snapt ie niet waarom ik vertrokken ben!! (GEINTJE)Ik zou nog ff daar blijven. Geniet er nog van samen met je vriendin. Dikke kus Wendy ( fantastische skiester!!)
Posted on: Aug 16, 2007
connievandeb says:
ha die Lau!! Ik zie dat het nog steeds lekker gaat. En wat betreft het springen van bruggetjes. Doe dat maar hier in de buurt, dan ben ik er tenminste bij... Geniet jij daar voorlopig nog maar lekker van al die mooie dingen. Ik krijg ook wel de travel-kriebels als dat allemaal zie...

knuf en pas goed op jezelf.... Mam
Posted on: Aug 15, 2007
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Me at the castle of Cuernavaca
Me at the castle of "Cuernavaca"
The remainders of the Aztecs
The remainders of the Aztecs
Jolly fun with balloons :D
Jolly fun with balloons :D
Cuernavaca
photo by: Mar_Mar