Witrivier - Aanloop naar Kruger, nog een dag met verplichte nummers..

Nelspruit Travel Blog

 › entry 5 of 6 › view all entries

Het is helaas niet anders, maar ook vandaag wat verplichte nummers. Vroeg op voor een bezoek aan Pilgrims Rest en de grotten en ''als klap op de vuurpijl" naar de Shangaanstam. Maar wij beginnen bij de druipsteengrotten. Leuke toer, helemaal leuk zijn de vleermuizen. De gids spreeks heel duidelijk Zuid-Afrikaans en dat kost ons meer moeite om te volgen dan Engels. Maar ze doet het erg leuk en vertelt honderduit over de stalagtieten en stalagmieten. Moet erkennen, ben het verschil al weer vergeten..... Op sommige plekken is het spekglad. Op het allerlaatst moeten wij een klein smal gangetje door en komen dan in een soort van elfenland terecht, heel erg sprookjesachtig landschapje met allerlei mini druipsteentjes.... tis net alsof er ieder moment kabouters en elfjes tevoorschijn kunnen komen. Ter afsluiting nog ff n bakkie koffie en kroelen met de plaatstelijke katten. Uiteraard duiken wij nog even de souveniersshop in, kijken of er nog ergens een leuk peper & zout stel te scoren is voor Aud.

Bij de bus worden wij uitvoering bestudeerd door een zwikkie apen. Leuk om te zien, zitten ook kleintjes bij en ze maken herrie voor 100.  Dan op weg naar Pilgrims Rest, een oud mijnwerkersstadje. Eerst scoren wij ff een lekkere healthsandwich en een zalige smoothie en dan ' duiken' wij de stad in voor een beetje sightseeing en shopping, uiteraard. Aud scoort een geweldig peper en zout stel en ik loop zomaar tegen een herinnering uit 't verleden aan.... Op de deur van de plaatselijke VVV hangt een aanplakbiljet van de jaarlijkse goldpanning wedstrijd in ......... Dawson City, Yukon! Blijkt een zusterstad te zijn, errug toevallig dat ik daar ook ben geweest! Maar tussen ons gezegd, Dawson vond ik veeeeeel leuker. Na een bezoek aan de begraafplaats, met echt hele oude graven, tijd om op te stappen. Niet erg, het is echt bloedverziekend heet!

Dan de laatste opgave van de dag, naar de Shangaanstam. Wij zijn nog niet binnen en het pleurt echt met bakken uit de hemel, lekker een beetje onweer erbij.... tjesses, het kan echt heel erg spoken. Wij krijgen allereerst de plaatstelijke lekkernijen te eten, waaronder gefrituurde mopane-rupsen. Ook die had ik al eerder aangeboden gekregen in Afrika en was niet nieuw. Na deze snacks krijgen wij een rondleiding door de village, maken wij kennis met de medicijnman en krijgen wij van de chief toestemming in zijn village te verblijven (wij blij......;-D). Dan worden wij gedirigeerd naar het plaatstelijke theater voor een dans- & zang show. Ik ga me steeds rotter voelen, de hitte is een beetje op mijn ingewanden geslagen. Tijdens het eten doe ik het maar even met een banaan en droog brood. Ben not a happy trooper, want morgen gaan wij Kruger in en dan wil ik wel fit zijn, als het ff mag. Werp er dan maar een coca cola in, want daar krijg je zelfs roest mee van je fiets; ik hoop daarom dat het een beetje helpt.

Na een (in onze ogen) ellenlange zit (nog een dansje.....??) eindelijk terug naar het hotel. Snel de spullen klaargelegd voor de volgende dag, voldoende fotorolletjes in de tas!! Wij moeten er om - krijg snel tandjes - 04.00 uur uit! Om 05.00 uur vertrekken en om 06.00 uur bij Numbi gate staan. Ontbijtpakket mee.

Wij kunnen bijna niet wachten, Kruger, here we come!!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Nelspruit
photo by: vulindlela