Naar Witrivier - Reisdag / verplichte nummers

Nelspruit Travel Blog

 › entry 4 of 6 › view all entries
3 rondavels

Vandaag vertrekken wij helaas uit Hannah Lodge, jammer, wij hadden ons er vast wel een paar dagen kunnen vermaken, no doubts! Vroeg uit de veren, want ik wil nog even wat plaatjes schieten van de zonsopgang. Niet zo heel spectaculair, maar het staat er goed op. Tassen dicht geperst en lekker uitgebreid ontbijten. Koffie drinken wij op het terras met uitzicht op de landingsbaan. Wij zien links en rechts (en heeeeeel ver weg blijkbaar ook, bedankt Chris met je laserogen!) allerlei wild op de vlakte grazen. En dan is het toch echt tijd om te gaan, maar niet voordat wij zijn uitgezongen, gedanst en gezwaaid door het personeel van de Hannah Lodge. Nog wat centjes in de hoed en dan de bus in.

Vandaag doen wij de Panorama route en Aud neemt voor de zekerheid maar wat reispillen in.

potholes
Rechte wegen, denk het niet! Vanwege het roulatiesysteem (heel makkelijk, 2 banken overslaan en op de derde zitten. Maar sommige mensen kunnen echt niet verder dan 1 tellen......) is vooraan in de bus zitten geen garantie. Wij proberen het gewoon en als het niet gaat en onze buren allerlei stukkies hard geworden zacht uit hun haar moeten plukken, zal er niemand bezwaar hebben tegen onze verhuizing naar de voorste banken :-D.

Het is wederom een bloedhete dag. Op het programma vandaag staan de drie rondavels, Bourkes Luck Potholes, Gods Windows en de Mac Mac falls. Allemaal leuke dingen en wij hebben geluk, want God's Window is open. Spectaculaire vergezichten! Wij krijgen in ieder geval de gelegenheid om even onze benen te strekken en een stukje te lopen.

Gods window

Audrey had inmiddels geconstateerd dat haar mp3 speler de geest heeft gegeven, hij speelt de nummers 2 x zo snel af. Daar wordt je echt peunerveux van! En niet te vergeten, echt melig. Gelukkig vermaakt ze zich op een andere manier, max 10 minuten in de bus en ze slaapt! Ben ik zo jaloers op, dat kan ik echt niet.

Na een lange dag komen wij uiteindelijk aan in de White River Lodge. Een middelgroot hotel aan de rand van een middelgrote stad. Ons wordt op het hart gedrukt (heel vaak!) om toch maar niet zelf op pad te gaan en altijd met een groep, want het is zeker niet veilig. Soms krijgen wij de indruk dat wij nog school zitten, maar het zal wel ergens goed voor zijn. Uiteraad heb je er altijd eigenwijzen bij die weigeren zich even af te melden.

Mac Mac watervallen
Kleine moeite, groot plezier. Wat die mensen niet snappen is dat de reisleiding verantwoordelijk is voor de reizigers. Maar goed, eigen verantwoordelijkheid is niet per definitie inbegrepen als je 'volwassen' bent.

Na een snelle douche worden wij getrakteerd op een typische Zuid-afrikaanse braai in de boma, compleet met dansers en trommelaars. Gezellig en lekker, alleen de stereo wil niet echt meewerken. Audrey voert de zwerfkatten en boven ons hoofd begint het lekker te onweren. Het is hier een stuk warmer dan waar wij vandaan kwamen en ook een stuk vochtiger, wat niet zo gek is want wij zitten nu in het laagland. Lang leve de airco die wij ff hebben aangezet in de kamer.

Wederom een poging gedaan om het - echt wel hele leuke - boek nog iets van eer aan te doen, maar helaas, ik kom niet ver. Vandaag niet op spinnenjacht, en voordat ik het weet ben ik echt vertrokken. Krijg niet meer mee dat Aud het licht uitdoet.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
3 rondavels
3 rondavels
potholes
potholes
Gods window
Gods window
Mac Mac watervallen
Mac Mac watervallen
In de Sudwala grotten
In de Sudwala grotten
Nelspruit
photo by: vulindlela