Aankomst

Pretoria Travel Blog

 › entry 1 of 6 › view all entries
Gamedrive by night, and then spotting a serval...

We zijn er, eindelijk! Een behoorlijke reis achter de rug. Wij waren op tijd op Schiphol, maar de rijen voor de douane waren dramatisch lang..... ons vliegtuig stond op het punt van boarden en wij stonden nog in de rij! Om gek van te worden. En alleen omdat die leipe harries willen dat je al je toiletartikelen in een doorzichtig hersluitbaar zakkie moet doen, waar vervolgens geen hond naar kijkt......

Na n kort stukkie van A'dam - Parijs zaten Aud en ik apart, maar voor de lange trip hadden wij wel plekken naast elkaar kunnen regelen. In Parijs lekker krappe overstaptijd en die Fransen..... don't get me started. Het land mag blijven maar de inwoners, mogen wat mij betreft zo van de kaart worden geveegd.....

Eenmaal aan boord proberen wij wat te slapen.

Hi Mr Leopard
Echt, midden in de nacht om 03.00 uur worden wij wakker gemaakt voor een warme maaltijd..... Eh, wat? Ga weg joh, domme doos met je voer. Lekker slapen is er dus niet bij, wij dommelen wat. Al met al gaat het nog vrij snel en voordat wij het weten zetten wij voet op Afrikaanse bodem. JIPPIE!! Long time no see. Bij de douane. De mijnheer neemt zn tijd en houdt al mijn stempeltjes in mn paspoort tegen het licht. En dat zijn er nogal wat. Hij kijkt eens naar mn foto, en nog eens en dan nog n keer. Al die tijd sta ik daar met 'n niet-van-mijn-bek-te-timmeren-glimlach en wacht quasi geduldig totdat ' ie klaar is. Eindelijk krijg ik een MacLeans smile terug en mag ik officieel Zuid-afrika in. Aud3 staat dan al lang en breed bij de bagageband en wordt van alle kanten besnuffeld door drugshonden.
Sunset, as only Afrika can give
..... Ja, ook hier!

In de aankomsthal zetten wij eerst koers naar de pinautomaat en vullen onze buidels met voldoende randen voor de eerste dagen (dachten wij....). Daarna is het zoeken naar de reisleidster, die niet te missen is, met het welbekende witte bord met blauwe letters (nee k ga geen reclame maken). Deze dame heet Marianne en is in het verleden schooljuf geweest. En dat zullen wij nog merken. Zo langzamerhand verzamelt de groep van 35 man zich rondom de juf. Gemiddelde leeftijd, zo richting pensioen. Gelukkig ook wat ' jonge'  mensen. En mensen die ik met de beste wil van de wereld niet kan verstaan. Niet zo'n heel klein beetje uit de klei getrokken..... De juf deelt ons mee dat wij nu moeten pinnen en een stekker moeten kopen. Die wereldstekker die je in NL kan kopen en zogezegd overal past (yeah, my arsh) past niet.

Ijsvogel
Aud en ik hadden er direct al 1 aangeschaft, stond op ons lijstje van direct aan te schaffen.
Pinnen.... dat is ook nog een verhaal. Duidelijk is dat de meesten van de groep geen reiservaring hebben en aan Mariannes lippen hangen. Volgens Marianne is er zowat maar 1 bank waar je kan pinnen, Fedbank. Yeah, right. Overal zijn banken met o.a. cirrus logo's etc., dus je kan overal plastic in de muur stoppen en voordat je het weet heb je centjes in je handen. Aud en ik zagen de bui al hangen, gaat dit de komende 2 weken zo? Dan hebben wij dat heel snel bekeken! Na de pinsessie (wij roken buiten gewoon nog een peuk) gaat de polonaise richting kiosk voor, YES, stekkers...... Na de Afrikaanse economie gespekt te hebben met de randen voor de stekkers, tuigen wij richting bus.
Springbokkie!
Koffers erin en rijden met die handel. En prompt rijden wij de file in.... Nee, aub niet.

Eenmaal aangekomen in het hotel en na het welkomsdrankje gaan wij de stad in voor een korte wandeling en een nieuwe pin- & stekkeractie. Als wij niet zo versleten zouden zijn, zouden wij echt compleet uit onze........ - juist - stekker gaan...... Humor, hoezo?

Op het moment van schrijven drinken wij op het terras van het hotel een bakkie en nemen wij alle papieren door. Er moeten beslissingen genomen worden, gaan wij alle gamedrives doen en wat gaan wij echt niet doen...... Wij zijn er snel uit, gelukkig.

Na het avondeten vroeg naar bed. Ik probeer nog wat te lezen, en dat lukt, precies 3 regels en toen ging mijn licht uit!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Gamedrive by night, and then spott…
Gamedrive by night, and then spot…
Hi Mr Leopard
Hi Mr Leopard
Sunset, as only Afrika can give
Sunset, as only Afrika can give
Ijsvogel
Ijsvogel
Springbokkie!
Springbokkie!
Pretoria
photo by: khalilamod