Ristorante Al Tre

  based on 1 review   write a review

3 Via Inomonte, Finale Ligure, Italy
019 65388

Ristorante Al Tre Finale Ligure Reviews

jelle jelle
3 reviews
Jul 31, 2005
Deze lente hadden wij het enorme genoegen te mogen eten in Ristorante Al 3 in Calice Ligure, vlakbij Finale Ligure in Italie.Best wonderlijk dat we er terecht zijn gekomen, want in tegenstelling tot zo ongeveer alle andere restaurants en bedrijven aldaar maken zij geen gebruik van talrijke bordjes langs de kat van de weg om eenieder op hun aanwezigheid te wijzen.

Ristorante Al 3 ligt op een beetje raar mini-pleintje in een klein onooglijk dorpje vlakbij een niet erg aansprekend stadje, en ook van de buitenkant is het niet erg indrukwekkend. Zelfs als je de gammele deur door bent is het nog niet veel. Maar als je eenmaal een paar stappen binnenloopt wordt je langzaam duidelijk dat er hier wel met een smaakvolle hand is gerenoveerd en gedecoreerd. Gelukkig is het geen design-paleis, maar eerder een soort country-chic, spaarzaam en zonder effectbejag en juist daardoor met effect. Wij kregen in ieder geval een tafeltje in een rustig hoekje in de voormalige "portici".

De eigenaar, klein van stuk en zeer "discreto" begon met ons de wijnkaart en wat appetizers te brengen. Een mooi bordje met kleine "stuzzechini", die, naar ons later duidelijk werd, eigenlijk tussen alle gangen door zouden blijven komen, steeds van andere samenstelling maar altijd erg mooi verzorgd en enorm smakelijk.

Wij kozen onze gerechten van de kleine overzichtelijke menukaart. Alles klonk even interessant, maar keuze's dienden gemaakt te worden en aan de hand van die keuze's viel onze wijnkeus op een lekkere Pinot Grigio uit 1999.
Link
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!

Check Finale Ligure Hotel Deals

Check-in:
Check-out:
Guests:
Rooms:
Ristorante Al Tre Map
Finale Ligure
photo by: spocklogic